Επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το μηδέν θέλει ο Ακιντζί

Επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το μηδέν θέλει ο Ακιντζί

Δεν θα ξεκινήσουν από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντανά οι διαπραγματεύσεις είπε ο Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε πως δεν θα πρέπει να λέγεται ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού θα ξεκινήσουν από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Σε διάσκεψη Τύπου στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου, προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως αν αρχίσει μια νέα διαδικασία μέσα από μια νέα συναντίληψη, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. «Η παλιά διαδικασία έχει κλείσει. Ανήκει στο παρελθόν. Πέρασαν πενήντα χρόνια από το 1968 με αυτό το πλαίσιο» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά μια διαδικασία ανοιχτού τέλους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 21ης Ευρωασιατικής Οικονομικής Συνόδου, στο πλαίσιο της οποία θα εκφωνήσει ομιλία αύριο.

Στις δηλώσεις του είπε ακόμα ότι έχει καλέσει σε συνάντηση τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων την Παρασκευή το πρωί για να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν από το δείπνο της 16ης Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά το δείπνο, είπε ότι θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει βούληση για τη δημιουργία κοινού μέλλοντος, αν υπάρχει κοινό όραμα και αν συμφωνούν στη διαδικασία. «Θέλουμε να κατανοήσουμε αλλά και να εξηγήσουμε» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνεται το ίδιο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE