ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντογάν: 'Σε τρία σημεία θα επιμείνει η τ/κ πλευρά στο δείπνο'

Ντογάν: 'Σε τρία σημεία θα επιμείνει η τ/κ πλευρά στο δείπνο'

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν αναφέρεται στα σημεία στα οποία ο Ακιντζί θα επιμείνει στη συνάντηση με Αναστασιάδη.

Σε τρία σημεία θα επιμένει η τ/κ πλευρά στο δείπνο της 16 Απριλίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) αναφέροντας ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη στάση του στο θέμα του τουρκικού στρατού και των εγγυήσεων, στο θέμα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ και του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η συνάντηση των δύο ηγετών στην Κύπρο στις 16 Απριλίου είναι σημαντική από την άποψη ότι οι πλευρές θα δουν τη στάση η μία της άλλης και θα συζητήσουν τις θέσεις που διατηρούσαν δέκα μήνες προηγουμένως”, αναφέρει η ίδια πηγή στο πρακτορείο.

Η τουρκική πλευρά θα επιμένει σε τρία σημεία, σύμφωνα με την ίδια διπλωματική πηγή. Πρώτον, εάν επιμένει ο Νίκος Αναστασιάδης σε μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις. Δεύτερον, εάν θα γίνει αποδεκτή ή όχι η πολιτική ισότητα των Τ/κ. Τρίτον, τι θα γίνει με φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Εάν θα μείνουν οι έρευνες για μετά τη λύση του Κυπριακού ή θα συσταθεί μια δομή στην οποία θα συμπεριλάβει και τους Τ/κ στη διαδικασία. “Αυτά τα τρία σημεία είναι πολύ σημαντικά. Η τ/κ πλευρά δεν θα κάνει πίσω από αυτά τα τρία σημεία”, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε ότι “οι εκλογές έχουν τώρα τελειώσει. Θέλει ο Αναστασιάδης να συνεχίσει τον δρόμο με μια νέα σκοπιά; Πρέπει αυτό να το ξεκαθαρίσει”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top