ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιο έτοιμος από ποτέ για να… πάρει τα σκήπτρα από τον ΑΠΟΕΛ! (πιθανή ενδεκάδα)

Πιο έτοιμος από ποτέ για να… πάρει τα σκήπτρα από τον ΑΠΟΕΛ! (πιθανή ενδεκάδα)

Στην τρέχουσα δεκαετία, υπήρξαν μερικές ημερομηνίες που χαρακτηρίστηκαν «σταθμοί» στη σύγχρονη ιστορία του Απόλλωνα.

Οι οποίες ουσιαστικά τον… ανέβασαν πιο ψηλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου, αλλά και της Ευρώπης.

Μιλώντας για Γιουρόπα Ληγκ, το πιο καθοριστικό… σκαλοπάτι ήταν η είσοδος των κυανολεύκων στους ομίλους, το καλοκαίρι του 2013.

Μετά έμαθαν τον δρόμο και μπήκαν άλλες δυο φορές στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σχεδόν οι πάντες συμφωνούν, ότι μετά τον ΑΠΟΕΛ, η δεύτερη καλύτερη ομάδα της τρέχουσας δεκαετίας είναι ο Απόλλωνας.

Καταφέρνοντας μέσα σε αυτό το διάστημα να κατακτήσει 4 φορές το κύπελλο, θέλει να γίνουν 5 στις 16 του Μάη στον τελικό με την ΑΕΚ.

Φέτος η ομάδα της Λεμεσού, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να… πάρει τα σκήπτρα από τον ΑΠΟΕΛ στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Τούτο τουλάχιστον έδειξε στη διαδρομή των τελευταίων οκτώ μηνών. Είχε ευκαιρίες για να… αγγίξει το μεγάλο αυτό στόχο, αλλά φάνηκε ασυνεπής.

Σήμερα το βράδυ στις 19:00 απέναντι στον… «αυτοκράτορα» στην έδρα του, έχει την τελευταία του ευκαιρία (για φέτος) να τον κατεβάσει από τον θρόνο του.

Όπως τονίσαμε από τις αρχές της εβδομάδας, στον Απόλλωνα θα προτιμούσαν να πήγαιναν με πιο ασφαλές «μαξιλάρι» στον σημερινό τελικό του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, είναι η ομάδα που βολεύεται με δυο αποτελέσματα και θα προσπαθήσει στο παιχνίδι μέσα να «επενδύσει» στο συγκεκριμένο γεγονός.

Εκτός από το «διπλό» που θα τους φέρει μια ανάσα από τον τίτλο, στον Απόλλωνα δεν θα τους χαλάσει η ισοπαλία, αφού θα διατηρήσουν τη διαφορά των δύο βαθμών και θα έχουν την κατάσταση στα δικά τους πόδια στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ εντός και με Ομόνοια εκτός.

Είναι αυτονόητο, ότι αν η αρμάδα του Αυγουστή καταφέρει να… σηκώσει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Απόλλωνα, θα είναι μεγάλα τα οικονομικά οφέλη για την εταιρία που διαχειρίζεται το τμήμα, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες.

Όλα αυτά όμως δεν είναι της παρούσης για να αναλυθούν, αλλά στο προσεχές μέλλον, αν φυσικά εξελιχθούν θετικά τα πράγματα στην αποψινή «μάχη» του ΓΣΠ.

Τα αγωνιστικά δεδομένα και ποια σενάρια παίζουν για την ενδεκάδα τα αναλύσαμε και χθες.

Ο Βάλε θα είναι στο τέρμα. Μαζί με τους Παπουλή και Βασιλείου, αποτελούν την τριάδα αυτών που έχουν ζήσει όλες τις επιτυχίες της ομάδας από το καλοκαίρι του 2012 που ανέλαβε πρόεδρος ο Νίκος Κίρζης. Τους λείπει μόνο η… βαριά «κούπα» του πρωταθλήματος.

Ο Ζοάο Πέδρο θα παίξει δεξί μπακ. Αριστερά θα βρίσκεται πιθανότατα ο Ζάντερ Σαντάνα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς το ενδεχόμενο να δούμε τον Βασιλείου.

Σίγουροι οι κεντρικοί μπακ, Ρομπέρζ και Γιούστε. Το ίδιο και οι δύο παίχτες του άξονα, ο Σακέτι σε ρόλο εξαριού και Άλεφ Ντος Σάντος ως οκτάρι.

Για το δεκάρι, πιο πιθανή φαντάζει η υποψηφιότητα Παπουλή. Χωρίς να αποκλείσουμε να ξεκινήσει ο Μάρκοβιτς ή ο Ντα Σίλβα.

Αν ο Παπουλής παίξει ως επιτελικό χαφ, τότε αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Σκέμπρι. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Γιάκολις. Σέντερ φορ λογικά ο Μάγκλιτσα, που έδειξε πολύ ζεστός με την Ανόρθωση, κάνοντας χατ-τρικ.

Γνωρίζοντας ότι παίζεται ο τίτλος, μόλις για δύο ημέρες κράτησε η πώληση των 2200 εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ.

Κι άλλα τόσα να υπήρχαν, θα γίνονταν καπνός, αφού είναι πολλοί που θα ήθελαν να είναι… μέσα στο ΓΣΠ, στο κρίσιμο ραντεβού για τη σύγχρονη ιστορία του Απόλλωνα.

Αναγκαστικά οι περισσότεροι υποστηρικτές των κυανολεύκων θα «καρφωθούν» στις τηλεοράσεις, ελπίζοντας ότι η ομάδα τους, θα πετύχει αυτό που έμαθε καλά να κάνει την τελευταία τριετία, όταν πηγαίνει να παίξει στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ.

Περιττό να γράψουμε –τη δεδομένη στιγμή- ποια εικόνα θα έχει η Λεμεσός, αν το αποψινό ντέρμπι βαφτεί… μπλε.

Θα έχουμε να γράφουμε τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, θα κάτσουμε κι εμείς να δούμε το στόρι της «ταινίας» από την τηλεόραση.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top