ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 10χρονου: Τι δηλώνει ο Υπ. Παιδείας σχετικά με το πόρισμα

Θάνατος 10χρονου: Τι δηλώνει ο Υπ. Παιδείας σχετικά με το πόρισμα

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του Τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος όπου ο άτυχος 10χρονος μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής τραυματίστηκε, διέταξε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη δήλωση του μετά το πόρισμα του υπουργείου. 

Ο Υπουργός προέβη σε γραπτή δήλωση μετά το πόρισμα της διοικητικής έρευνας σχετικά με το περιστατικό, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια:

"Ως γνωστό την Παρασκευή 11 Μάιου 2018 μετά από τραυματισμό χάθηκε από τη ζωή ένα παιδί, ο μαθητής του Δημοτικού Σχολείου, Αλευρικού Σταυρός Γιωργαλλής.

Αμέσως διεξάχθηκε διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίος έγινε το τραγικό αυτό συμβάν.

Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο μαθητής μου παραδόθηκε και το μελέτησα με τους υπηρεσιακού και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο.

Από τα ευρήματα του πορίσματος προκύπτει ότι επιβάλλεται  η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος.

Τονίζω εμφαντικά για ακόμη μία φορά ότι τα θέματα ασφαλείας και υγείας στα σχολεία μας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση και προς αυτή την κατεύθυνση το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούμε για περεταίρω ενίσχυση των τομέων αυτών."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top