ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Ο απολογισμός της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Πάφου

ΠΑΦΟΣ: Ο απολογισμός της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Πάφου

Σε απολογισμό του έργου της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018 προβαίνει, σε ανακοίνωση, ο Διευθυντής της κλινικής Ιωσήφ Μουτήρης, σύμφωνα με τον οποίο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκαν 5.241 επισκέψεις στα ιατρεία και στα εργαστήρια της καρδιολογικής κλινικής, και νοσηλεύτηκαν 316 ασθενείς.

Επίσης διενεργήθηκαν 1.054 υπερηχογραφήματα καρδιάς και καρωτίδων, 493 δοκιμασίες κόπωσης, 191 εξετάσεις 24ωρης καταγραφής ρυθμού, 46 δυναμικά υπερηχογραφήματα και 35 διοισοφάγεια. Στη περίοδο αυτή έγιναν, είπε ο κ. Μουτήρης, 26 επεμβάσεις για τοποθέτηση βηματοδότη. 

Παραπέμφθηκαν εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική 126 ασθενείς, εκ των οποίων οι 30, με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, για πρωτογενή αγγειοπλαστική. 

Δεκαπέντε ασθενείς στάληκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ή σε ιδιωτικά κέντρα, μέσω του προγράματος επιδότησης, για εγχείρηση καρδιάς. 

Επίσης οκτώ ασθενείς στάληκαν για ηλεκτροφυσιολογική μελέτη και θεραπεία κατάλυσης, ενώ 17 για δοκιμασία με ραδιοφάρμακα. 

Από το σύνολο των νοσηλευομένων  ασθενών, το 40% αφορά ασθενείς με στεφαναιαία νόσο, το 25% ασθενείς με αρρυθμίες κυρίως κολπική μαρμαρυγή, το 20% ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, και το υπόλοιπο 15% άλλες καρδιοπάθειες ή απλώς διερεύνηση θωρακικού άλγους ή δύσπνοιας. 

Η μέση διάρκεια νοσηλείας είναι τέσσερις ημέρες, με τη μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας να κατέχουν ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top