Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Λεμεσού - Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο με τραύμα από μαχαίρι
Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές το βράδυ του Σαββάτου (20/12) μετά από πληροφορία για συμπλοκή στο κέντρο της Λεμεσού.

Επίσης διενεργήθηκαν 1.054 υπερηχογραφήματα καρδιάς και καρωτίδων, 493 δοκιμασίες κόπωσης, 191 εξετάσεις 24ωρης καταγραφής ρυθμού, 46 δυναμικά υπερηχογραφήματα και 35 διοισοφάγεια. Στη περίοδο αυτή έγιναν, είπε ο κ. Μουτήρης, 26 επεμβάσεις για τοποθέτηση βηματοδότη.
Παραπέμφθηκαν εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική 126 ασθενείς, εκ των οποίων οι 30, με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, για πρωτογενή αγγειοπλαστική.
Δεκαπέντε ασθενείς στάληκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ή σε ιδιωτικά κέντρα, μέσω του προγράματος επιδότησης, για εγχείρηση καρδιάς.
Επίσης οκτώ ασθενείς στάληκαν για ηλεκτροφυσιολογική μελέτη και θεραπεία κατάλυσης, ενώ 17 για δοκιμασία με ραδιοφάρμακα.
Από το σύνολο των νοσηλευομένων ασθενών, το 40% αφορά ασθενείς με στεφαναιαία νόσο, το 25% ασθενείς με αρρυθμίες κυρίως κολπική μαρμαρυγή, το 20% ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, και το υπόλοιπο 15% άλλες καρδιοπάθειες ή απλώς διερεύνηση θωρακικού άλγους ή δύσπνοιας.
Η μέση διάρκεια νοσηλείας είναι τέσσερις ημέρες, με τη μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας να κατέχουν ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




