ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Έντεκα νεκροί από εκρήξεις σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χάμα

ΣΥΡΙΑ: Έντεκα νεκροί από εκρήξεις σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χάμα

Σε δυστύχημα και όχι σε επίθεση αποδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον θάνατο τουλάχιστον 11 στρατιωτών και μελών ένοπλων οργανώσεων που μάχονταν στο πλευρό τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Συρία, όταν σημειώθηκαν εκρήξεις σε στρατιωτικό αεροδρόμιο του καθεστώτος, στα κεντρικά της χώρας.

«Σφοδρές εκρήξεις έπληξαν αποθήκες όπλων και καυσίμων σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χάμα», στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «υπάρχουν 11 νεκροί στις τάξεις των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων του, καθώς και δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι» όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Τα αίτια των εκρήξεων είναι άγνωστα αλλά «πιθανόν οφείλονταν σε τεχνική βλάβη».

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ακούστηκαν «εκρήξεις» στο αεροδρόμιο και στην περιοχή γύρω από αυτό, αλλά καμιά λεπτομέρεια.

Το συμβάν στη Χάμα καταγράφεται ενώ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη στη Συρία. Τις τελευταίες εβδομάδες, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ισραήλ διεξήγαγε επανειλημμένα αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών βάσεων του συριακού καθεστώτος και εναντίον στόχων που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν ως θέσεις του Ιράν. Η Τεχεράνη είναι κρίσιμης σημασίας σύμμαχος της Δαμασκού.

Το Ισραήλ προχώρησε τη νύχτα της 9ης προς 10η Μαΐου σε δεκάδες φονικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον «ιρανικών» στόχων, σε αντίποινα για τις «ιρανικές». κατά την ισραηλινή κυβέρνηση. ρουκέτες που έπεσαν από το συριακό έδαφος προς το κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ισραήλ, το οποίο παραμένει επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Δαμασκό, δεν παύει να προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να χρησιμοποιήσει τη Συρία σαν προγεφύρωμα για να πλήξει την ισραηλινή επικράτεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top