ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 23χρονη «έσβησε» στα χέρια των γιατρών – Χάθηκε ο ιατρικός φάκελος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 23χρονη «έσβησε» στα χέρια των γιατρών – Χάθηκε ο ιατρικός φάκελος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πάνε πέντε χρόνια από την ημέρα που η 23χρονη Χριστιάνα από την Λεμεσό, «έσβησε» στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με την μητέρα της να παλεύει ακόμη για να μάθει, όπως ισχυρίζεται, τα ακριβή αίτια θανάτου της κόρης της.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, η 23χρονη έφυγε από την ζωή το 2013, ενώ λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή της από τη Νομική διαγνώσθηκε με λέμφωμα Hodgkin. Η νεαρή χρειάστηκε να ακολουθήσει μια σειρά χημειοθεραπειών, με αποτέλεσμα, λίγο καιρό αργότερα, όταν έκανε αξονικό, να διαπιστωθεί ότι είχε «καθαρίσει». Βάση του πρωτοκόλλου όμως, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η μητέρα της 23χρονης, έπρεπε να συνεχίσουν τις χημειοθεραπείες μέχρι το τέλος. «Μας έμενε ένας κύκλος για να φτάσουμε στο όνειρο, ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε η μητέρα της άτυχης νεαρής μιλώντας στο ThemaOnline, έγινε μια σειρά λαθών από γιατρούς στο Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, με αποτέλεσμα η κόρη της να χάσει την ζωή της. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με γιατρό του Αιματολογικού Τμήματος, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της Χριστίνας, ενώ τον ειδοποίησαν ότι πήγαιναν στο νοσοκομείο με πυρετό και πονόδοντο, αυτός σχόλασε και ειδοποίησε να μην τον ενοχλήσει κανείς.

Λίγες ημέρες αργότερα η 23χρονη και η μητέρα της επισκέφθηκαν ξανά το Γεν. Νοσοκομείο, με τα ίδια συμπτώματα για να τους κρατήσουν στο Αιματολογικό για περεταίρω εξετάσεις. Από εκείνη την μέρα, όπως υποστηρίζει η χαροκαμένη μάνα, η κόρη της χειροτέρευε, μέχρι που απεβίωσε στις 6/9/2013.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της 23χρονης, όταν έγινε ακτινογραφία θώρακα στην άτυχη νεαρή, διαπιστώθηκε ότι είχε νεφώδη πνευμονία. Την είδε πνευμονολόγος στις 7/8, μετά από αρχική άρνηση από τους γιατρούς του αιματολογικού, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της μητέρας.

Στις 10/8, η 23χρονη πλέον, μεταφέρεται στην εντατική και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, 26 ημέρες αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή.   

Η μητέρα της άτυχης 23χρονης, υποψιάζεται ότι, η κόρη της ‘έφυγε’ από ίωση πνευμόνων γιατί τα φάρμακα από την χημειοθεραπεία δημιούργησαν τοξικότητα στον πνεύμονα της κόρης της με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Όπως σημείωσε, ούτε νεκροτομή έγινε στην κόρη της, αφού της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει μέρες αργότερα, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος ιατροδικαστής.

Μετά τον θάνατο της 23χρονης Χριστιάνας, η μητέρα της ζητά τον ιατρικό φάκελο της κόρης της και δεν της τον δίνουν. Με επιστολές απευθύνθηκε μέσω του δικηγόρου της, στις Ιατρικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, στον τότε Υπουργό Υγείας, στον τότε Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον τότε Γενικό Εισαγγελέα και στις 10 Ιανουαρίου 2018 απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Επίσης, επιστολές έστειλε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραπόνων στην Λεμεσό.

Μετά από πάρα πολλές επιστολές, έλαβαν την απάντηση ότι ο ιατρικός φάκελος της 23χρονης Χριστιάνας, εξαφανίστηκε και ότι έχουν βρεθεί μόνο κάποια έγγραφα τα οποία είχαν μπλεχτεί με άλλον ιατρικό φάκελο.

Η μητέρα της άτυχης 23χρονης, έχει εύλογες υποψίες ότι ο ιατρικός φάκελος της κόρης της, δεν χάθηκε αλλά αποκρύπτεται λόγω των ιατρικών αμελειών που φαίνεται να συνέβησαν στην περίπτωση της Χριστιάνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση, στις 15/4/2014 διατάχθηκε έρευνα από την Αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε εκ νέου ότι ο φάκελος είχε χαθεί.

Το μόνο που ζητά η μητέρα, είναι να βρεθεί ο ιατρικός φάκελος της κόρης της, και να λάβει ένα αντίγραφο για να «ηρεμίσει» η ψυχή της κόρης της…

***Σημειώνεται ότι το ThemaOnline έχει στην κατοχή του τις επιστολές που απέστειλε η οικογένεια της 23χρονης Χριστιάνας και τις επιστολές από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραπόνων Λεμεσού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top