12χρονος συλλάβισε την ελληνική λέξη κοινωνία και κέρδισε 40.000

12χρονος συλλάβισε την ελληνική λέξη κοινωνία και κέρδισε 40.000

Ο συλλαβισμός της ελληνικής λέξης «κοινωνία» χάρισε στον Καρτίκ Νεμανί το ποσό των 40.000 δολαρίων.

Ο 14χρονος συμμετείχε στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας στις ΗΠΑ και όταν στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να συλλαβίσει σωστά τις λέξεις «aver», «ankyloglossia» και «koinonia».

Μάλιστα, η ελληνική λέξη ήταν αυτή που τον έφερε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του την 12χρονη Νάισα Μόντι.

Ο 14χρονος κέρδισε 40.000 δολάρια, κύπελλο, εγκυκλοπαίδειες και έναν λογαριασμό αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.


 

Aπό iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE