Tουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά μετά τις απειλές για τους 8 αξιωματικούς

Tουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά μετά τις απειλές για τους 8 αξιωματικούς

Στο «κόκκινο» ξανά η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, καθώς μετά τις απειλές Ερντογάν για απαγωγή των 8 αξιωματικών, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα ένα σχηματισμός τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 10:35.

Το ένα ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις νήσους Μαύρα και Λεβίθα στα 27.00 πόδια.

Στη συνέχεια στις 10:49 πραγματοποίησαν υπερπτήση ξανά πάνω από τη νήσο Μαύρα στα 27.000 πόδια και βγήκα από τον εθνικό μας εναέριο χώρο στις 10:45.

Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 στις 10:45 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια. Στη συνέχεια στις 10:50 πάνω από τη Μαύρα  και στις 10:59 η προκλητικότητα τους ξεπέρασε κάθε όριο, αφού οι Τούρκοι πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια. Στις 11:03 και το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 εξήλθε του εθνικού μας εναερίου χώρου.  

Ο χάρτης των παραβιάσεων

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ένταση «στο κόκκινο» στη νεκρή ζώνη: Το χρονικό και πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Βίντεο

Ένταση «στο κόκκινο» στη νεκρή ζώνη: Το χρονικό και πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Βίντεο

Σκηνικό έντασης στήθηκε στην περιοχή παρά το Πέργαμος, με το ψευδοκράτος να αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις και να προχωρά σε κινήσεις που προκάλεσαν ανησυχία, με φόντο το ζήτημα του αφθώδους πυρετού και την άρνηση πρόσβασης των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε μονάδες Τουρκοκυπρίων.

BEST OF TOTHEMAONLINE