ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε στην κορυφή ο Φέντερερ! (vids)

Επέστρεψε στην κορυφή ο Φέντερερ! (vids)

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε σε τρία σετ τον Νικ Κύργιο και τη Δευτέρα θα είναι ξανά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι δυο τους, ο Ελβετός θρύλος επικράτησε με 6-7(2), 6-2, 7-6(5) και προκρίθηκε στον τελικό του Mercedes Open της Στουτγκάρδης!

Ό,τι και να γίνει αύριο κόντρα στον Μίλος Ράονιτς, ο Φέντερερ θα εκτοπίσει για άλλη μια φορά τον Ράφα Ναδάλ και θα επιστρέψει στην κορυφή. Θα είναι συνολικά η 31η εβδομάδα του στο… ρετιρέ!

Από την προσεχή εβδομάδα, βέβαια, έχει να ανεβεί ένα… βουνό για να παραμείνει εκεί, καθώς υπερασπίζεται 500 βαθμούς στο Χάλε και 2.000 βαθμούς στο Wimbledon. Δύο τουρνουά, πάντως, στα οποία είναι ο απόλυτος κυρίαρχος με εννέα και οκτώ τίτλους αντίστοιχα.

Το σκορ μαρτυράει… τι τράβηξε ο Φέντερερ από τον 23χρονο Ελληνοαυστραλό (Νο.24), που απουσίασε δύο μήνες από το tour λόγω τραυματισμού. Και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, όπου ο Νικ σημείωσε πρώτος το μίνι μπρέικ (2-0) και «ανησύχησε» τους θαυμαστές του βασιλιά!

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, όμως, κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να κλείσει το ματς εκμεταλλευόμενος το πρώτο του ματς πόιντ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρεις αναμετρήσεις των τριών σετ, Φέντερερ και Κύργιος έχουν παίξει οκτώ τάι μπρέικ! Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο θεαματικά match-ups.

Ο Φεντ θα αντιμετωπίσει, όπως είπαμε, τον Μίλος Ράονιτς, πρώην Νο.3 στον κόσμο, άλλον έναν παίκτη που… έμεινε πίσω λόγω τραυματισμού. Ο Καναδος άφησε έξω με 6-4, 7-6(2) τον Γάλλο Λούκας Πούιγ.

Στο head to head ο Φέντερερ προηγείται με 10-3, με το τελευταίο ραντεβού τους να έχει πραγματοποιηθεί πέρυσι στα προημιτελικά του Wimbledon. Θα είναι ο 148ος τελικός καριέρας για τον Ελβετό (97-50), που τρέχει ένα σερί 15-0 στο χορτάρι!

Ο Νικ, από την πλευρά του, θα μεταβεί τώρα στο Queen’s και θα προετοιμαστεί για τον Άντι Μάρεϊ, με τον οποίο θα μονομαχήσει στον πρώτο γύρο.

Τα μηνύματα που άφησε, βέβαια, στη Στουτγκάρδη είναι πολύ ενθαρρυντικά εν όψει Wimbledon. Το γρασίδι, άλλωστε, ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του! 

 

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top