ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: 'Ξεχωριστά τιμολόγια για δήθεν υπηρεσίες'

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: 'Ξεχωριστά τιμολόγια για δήθεν υπηρεσίες'

Λόγος από μάρτυρα για εικονικά τιμολόγια για υπηρεσίες στη Helector που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Εικονικά τιμολόγια για υπηρεσίες που παρείχε στην εταιρεία Helector Cyprus, αλλά στην ουσία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, έκανε λόγο σήμερα ο μάρτυρας Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος εργάζεται από το 1976 σε εταιρεία που ασχολείται με μεταφορές και ναυτιλιακά, ανέφερε στο δικαστήριο πως για αρκετά χρόνια είχε συνεργασία με την εταιρεία Helector, στην οποία Διευθυντής ήταν ο Ιωάννης Κοκότσης, για να σημειώσει ακολούθως ότι σε ανύποπτο χρόνο ο Κοκότσης τον παρακάλεσε να εκδώσει ξεχωριστά τιμολόγια ότι «δήθεν» παρείχε υπηρεσίες, δηλαδή μεταφορές, που στην ουσία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος ο Κοκότσης του είχε πει πως είχε κάποια κενά στο ταμείο και ήθελε να τα καλύψει.

Πρόκειται συνολικά για οκτώ εικονικά τιμολόγια, τα ποσά των οποίων ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες ευρώ το κάθε ένα και είναι όσα κατάφερε να εντοπίσει, μέσω του λογιστή της εταιρείας που εργάζεται, αφού όπως ανέφερε στην τότε κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία «πιθανόν να υπάρχουν και άλλα τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχω εντοπίσει».

Έκανε, επίσης, λόγο για «παραφουσκωμένα τιμολόγια», τα οποία πληρώνονταν από την Helector Cyprus προς την εταιρεία του και κατόπιν ο μάρτυρας τα επέστρεφε στον Ιωάννη Κοκότση.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα τιμολόγια, που η αξία των εργασιών που γινόταν ήταν κατά πολύ μικρότερη, σε σχέση με το ποσό που αναγραφόταν στο τιμολόγιο στο τέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου είπε πως για ένα τιμολόγιο που κανονικά θα έπρεπε να αναγράφει αξία εργασιών 4.941 ευρώ, εκδόθηκε για το ποσό των 29.942 ευρώ συν ΦΠΑ και επέστρεψε αργότερα 25.000 ευρώ στον Κοκότση. Σε ένα άλλο, σημείωσε, που η αξία εργασιών θα έπρεπε να ήταν 1.300 ευρώ, εκδόθηκε στις 21.300 ευρώ συν ΦΠΑ και επιστράφηκε στον Κοκότση το ποσό των 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε άλλο τιμολόγιο, που η αξία εργασιών θα έπρεπε να ήταν 2.900 ευρώ και εκδόθηκε στις 12.900 ευρώ συν ΦΠΑ, για να επιστραφεί ακολούθως το ποσό των 10.000 ευρώ στον Κοκότση, ενώ σε κάποιο άλλο θα έπρεπε να αναγραφόταν το ποσό των 7.200, ενώ εκδόθηκε τιμολόγιο στα 17.200 ευρώ συν ΦΠΑ και επιστράφηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, εκδόθηκαν τιμολόγια αξίας 13.056 ευρώ και επιστράφηκαν σε Κοκότση 11.700 ευρώ.

Είπε ακόμα ότι για κάποια τιμολόγια που εκδίδονταν οι εργασία που γίνονταν από πλευράς της εταιρείας ήταν μηδαμινές, ωστόσο, σημείωσε πως πληρωνόταν με τον ίδιο τρόπο και κατόπιν επέστρεφε τα χρήματα στον Ιωάννη Κοκότση.

Συμπλήρωσε πως ότι έχει κάνει το έκανε για να βοηθήσει τον Κοκότση, που ήταν πελάτης της εταιρεία του, αλλά σημείωσε πως τα τιμολόγια αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας Helector Cyprus, Γιώργος Παπαϊωάννου υπέδειξε στον μάρτυρα ότι το ποσό που φέρεται να επέστρεψε στον Ιωάννη Κοκότση ο μάρτυρας ξεπερνά τις 76 χιλιάδες ευρώ, για να του υποβάλει στη συνέχεια ότι με βάση τη λογική τα εικονικά τιμολόγια που εκδόθηκαν είναι περισσότερα, αφού όπως είπε στην κατάθεση του ο Ιωάννης Κοκότσης πήρε πολύ περισσότερα.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι κατάφερε μέσω του λογιστή του να εντοπίσει μόνο τα συγκεκριμένα τιμολόγια.

Υπέβαλε ακόμα στο μάρτυρα πως σε συνεργασία με τον Κοκότση ακολούθησαν τη συγκεκριμένη πρακτική, ώστε να επωφελούνται χρήματα που έβγαιναν από την εταιρεία, διαφορετικά όπως του υπέδειξε «δεν θα ενέπλεκες τον εαυτό σου με έτσι ιστορίες και να κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου».

Την αντεξέταση του κ. Παπαϊωάννου υιοθέτησε στο σύνολο της και ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντρέα Λουρουτζιάτη (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Αντρέας Πελεκάνος.

 Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 28 Ιουνίου, στις 9:00.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD ενώ έχουν ήδη καταδικαστεί μετά από παραδοχή οι Σάββας Βέργας (διετής φυλάκιση), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (18 μήνες με αναστολή), Χριστάκης Πέτρου (10 μήνες με αναστολή), Ιμάντ Μπακλέ (10 μήνες με αναστολή) και Ευτύχιος Μαληκκίδης (δεκαπεντάμηνη φυλάκιση).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top