ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Διορίζει Ερευνητική Επιτροπή ο Γενικός Εισαγγελέας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Διορίζει Ερευνητική Επιτροπή ο Γενικός Εισαγγελέας

Στον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για να διερευνήσει την όλη κατάσταση στην οποία περιήλθε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα προχωρά ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι ο διορισμός της Επιτροπής θα γίνει στη βάση του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι με την έρευνα συμφώνησε και ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο Κώστας Κληρίδης είχε απαντήσει για την επιστολή του κ. Κυπριανού: «Έχω πάρει πράγματι την επιστολή, αλλά τόσο σε σχέση με αυτήν, όσο και σε σχέση με άλλες προτροπές για διερεύνηση του θέματος της κατάληξης στην οποία περιέρχεται η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, επιθυμώ μόνο να δηλώσω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του και δεν χρειάζεται ούτε υποκίνηση, ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτόβουλα ή άλλως πως.»

Αναμένεται επίσης δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για υποστήριξη της διερεύνησης. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top