Έντονα καταδίκασε η Αίγυπτος την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας

Έντονα καταδίκασε η Αίγυπτος την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας

Την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Αμπίι Άχμεντ, καταδίκασε σήμερα η αιγυπτιακή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι εναντίον οποιουδήποτε επιθυμεί να βλάψει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της αφρικανικής αυτής χώρας.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση της Αιθιοπίας και τους ανθρώπους και τις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμενη γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, το Κάιρο εξέφρασε μέσω της ανακοίνωσης του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κυβέρνησης της Αιθιοπίας να επιτύχει ασφάλεια και σταθερότητα προκειμένου να εκπληρώσει τις προσδοκίες του λαού της χώρας.

Από την επίθεση διεσώθη ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, σε συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, όμως σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν πολλοί παρεβρισκόμενοι, δήλωσαν αξιωματούχοι και μάρτυρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Με την εξέταση δύο μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σχετικά με την υπόθεση πολιτογραφήσεων που ξεκίνησε με αφορμή ρεπορτάζ του δικτύου Αλ Τζαζίρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE