ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης δεν συμβάλλουν στη λύση'

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης δεν συμβάλλουν στη λύση'

«Ακατανόητες» οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης, δεν συμβάλλουν στη λύση, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τη στιγμή που ακόμα αναμένεται να τοποθετηθεί η Τουρκία έναντι της πρόθεσης του ΓΓ των ΗΕ να ενεργοποιήσει μια πρωτοβουλία ανίχνευσης του εδάφους, οι καθημερινές αντιπολιτευτικές επικρίσεις εναντίον της δικής μας πλευράς «και ακατανόητες είναι, αλλά και δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ.  Προδρόμου προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή κύριος στόχος είναι η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τη στάση που κράτησε στο Κραν Μοντανά όταν επέμενε να κρατά όμηρο την Κύπρο με εγγυήσεις και να αξιώνει στρατιωτική βάση στη χώρα μας και έτσι ανέτρεψε τις προοπτικές που έδινε το «πλαίσιο Γκουτέρες».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνει ο Εκπρόσωπος, θα συνεχίσει την προσπάθεια για να επιτύχουμε μέσω διαπραγματεύσεων μια συμφωνία για λύση, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, η οποία θα είναι βιώσιμη και λειτουργική.
 
«Υπενθυμίζοντας ότι είναι με την υπεύθυνη πολιτική και με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη που φτάσαμε τόσο στη διάσκεψη των ΗΕ για την Κύπρο όσο και στο `πλαίσιο Γκουτέρες`, όπως είναι επίσης και πάλι με πρωτοβουλία του Προέδρου και παρά την απροθυμία της άλλης πλευράς που φτάσαμε και στην πρόσφατη συνάντηση της 16ης Απριλίου, διαπιστώνουμε ότι σήμερα χρειάζεται, μακριά από τους όποιους πειρασμούς από σκοπιμότητες εσωτερικής πολιτικής, να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, επιδιώκοντας να καμφθεί η αδιαλλαξία της Άγκυρας», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top