ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Πετρίδη – «Να λάβουν υπόψη την Ιστορία»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Πετρίδη – «Να λάβουν υπόψη την Ιστορία»

Την άποψή του για το Γλωσσάρι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής (1/7), ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξέφρασε τη διαφωνία του για την ποδηγέτηση της ελευθερίας του Τύπου.

Όπως είπε, «η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τη στάση Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Ένωσης Συντακτών, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι αμφότεροι «θα πρέπει να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τόσο την Ιστορία μας, όσο και την εθνική μας υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι το Γλωσσάρι, όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσίευσε το ThemaOnline, ήταν έμπνευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνερασία στην Ευρώπη και έγινε εις γνώση τόσο της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και της Ε.Σ.Κ.

Μάλιστα, επιστολή δεκάδων δημοσιογράφων κάνει λόγο για απαράδεκτη σκέψη, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE