ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισηγήσεις ΕΤΕΚ για μείωση θανατηφόρων

Εισηγήσεις ΕΤΕΚ για μείωση θανατηφόρων

Ανησυχία εκφράζει το ΕΤΕΚ για τη ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων.

Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα στον τόπο, εκφράζει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

«Πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν σοβαρή έλλειψη οδικής συνείδησης», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το ΕΤΕΚ.

Προσθέτει ότι η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι οι κύριοι παράγοντες των ατυχημάτων, που σε συνδυασμό με την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα και κράνους στις μοτοσυκλέτες, μετατρέπονται σε θανατηφόρα.

Το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι, μέσω της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει προσπάθειες για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως η εφαρμογή του νάρκοτεστ και η εισαγωγή του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα Λύκεια».

Είναι προφανές ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά και θα πρέπει να ενισχυθούν, αναφέρει και προσθέτει ότι «ένα αποτελεσματικό μέτρο θα ήταν η τοποθέτηση συστημάτων φωτοεπισήμανσης στους κυπριακούς δρόμους για τον έλεγχο τροχαίων παραβάσεων, όπως για παράδειγμα την υπερβολική ταχύτητα και την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη σε φωτοελεγχόμενους κυκλοφοριακούς κόμβους».

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, ομπρέλα των προσπαθειών αυτών θα πρέπει να είναι η εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας της περιόδου 2012-2020, ενώ αναγκαίος είναι και ο περαιτέρω εμπλουτισμός του με νέα μέτρα για την περίοδο 2020-2030.

Το ΕΤΕΚ αναφέρει επίσης ότι η μέχρι σήμερα ανεπαρκής εφαρμογή του Σχεδίου υποδηλώνει την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και συντονισμού και στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να ενισχυθεί με τους απαραίτητους πόρους η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και εκφράζει την ετοιμότητα του να συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης του τραγικού αυτού φαινομένου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top