ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΚΗ πρόκριση – Δικαιούται να ονειρεύεται για περισσότερα!

ΕΠΙΚΗ πρόκριση – Δικαιούται να ονειρεύεται για περισσότερα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαγεύει το Wimbledon! Με εκπληκτική εμφάνιση ο Έλληνας τενίστας επικράτησε (6-2, 6-1, 6-4) του Τόμας Φαμπιάνο και προκρίθηκε στους «16» του βρετανικού Grand Slam. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Βίκυ Γεωργάτου.

Ήταν η μεγάλη ευκαιρία του και δεν την άφησε να πάει χαμένη! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.35) χρειάστηκε μόνο 91 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 29χρονου Ιταλού (No.133) με 6-2, 6-1, 6-4 και να συνεχίσει το υπέροχο ταξίδι του στο Λονδίνο!

Και έχει τη δυνατότητα να πάει ακόμα πιο μακριά, ακόμα και αν ο επόμενος αντίπαλός του είναι ο Τζον Ίσνερ, που θα πρέπει αρχικά να κάμψει την αντίσταση του Μολδαβού Ράντο

Ο Στέφανος μπορεί να ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα και να έχασε το σερβίς του στο πρώτο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα! 

Ακόμα και όταν έχασε δύο φορές προβάδισμα στο τρίτο σετ, ο 19χρονος αθλητής διατήρησε την ψυχραιμία του και πήρε το καθοριστικό προβάδισμα με 4-3.

Στο επόμενο γκέιμ ο Φαμπιάνο απείλησε με μπρέικ, καθώς ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε double fault στο 30-30, όμως με τρεις πόντους στη σειρά ο Στέφανος υπερασπίστηκε το σερβίς του (5-3)

Το ίδιο έκανε και στο 5-4, σφραγίζοντας την πρόκριση μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Court 12. Θυμίζουμε ότι ο Φαμπιάνο πέρασε στο κυρίως ταμπλό μέσω προκριματικών (τρεις νίκες) και απέκλεισε στον δεύτερο γύρο τον κάτοχο τριών Grand Slam τίτλων Σταν Βαβρίνκα.

Η δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon, λοιπόν, θα έχει και… γαλανόλευκα χρώματα!

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά μετά το 2004 και τη Λένα Δανιηλίδου (US Open), που θα υπάρχει ελληνική παρουσία σε φάση «16» Grand Slam.΄Η Ελληνίδα τενίστρια έχει παίξει ακόμα στον τέταρτο γύρο του Wmbledon (2002) και του Australian Open (2003).

Και είναι ο πρώτος άνδρας στην Open Era που προκρίνεται σε τέταρτο γύρο και ο δεύτερος στην ιστορία, αφού τα είχε καταφέρει το 1964 και ο Νικόλας Καλογερόπουλος στην ίδια διοργάνωση.

Αν ο Στέφανος μπει στην οκτάδα, τότε θα είναι η μεγαλύτερη πορεία Έλληνα τενίστα σε major! 

Το καλό για τον Τσιτσιπά είναι ότι δεν ξόδεψε σήμερα πολλή ενέργεια και πως έχει μπροστά του δύο μέρες ξεκούρασης, καθώς ο θα αγωνιστεί τη Δευτέρα στη φάση των «16».

Το βέβαιο είναι ότι έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι το όνειρο δεν τελειώνει εδώ…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top