ΜΑΡΙ: Μητέρα διδύμων: «Θα ήταν 26 χρονών σήμερα… Θα ήταν δίπλα μας» -VIDEO
11.07.2018 - 11:52
Συγκλονίζει η μαυροφορεμένη μητέρα των δίδυμων που έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφική έκρηξη στο Μαρί.
Επτά χρόνια πέρασαν από το μαύρο εκείνο πρωινό του 2011, όπου 13 παλληκάρια έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχη τους με τον πύρινο εφιάλτη.
Η μητέρα των δυο δίδυμων, Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, βρέθηκε από πριν να ξημερώσει, στον χώρο της τραγωδίας στο Μαρί.
Η Πόπη Χριστοφόρου, μίλησε στην κάμερα του Sigma αναφέροντας πως «αυτό που μας δίδαξε η τραγωδία είναι ότι σε ένα κράτος δικαίου σε μια σύγχρονη κοινωνία, ο εχθρός δεν είναι μόνο όσοι επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα ή τον εθνικό μας πλούτο ή την ιστορία ή τον πολιτισμό. Εχθροί της Δημοκρατίας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ο ίδιος ο εαυτός μας. Δεν έχουμε πνεύμα προνοητικότητας, δεν έχουμε αίσθημα ευθύνης. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον εαυτό μας».
Παράλληλα ευχήθηκε μέσα από τις τραγωδίες «επιτέλους να μάθουμε, διότι δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη μάθει. Καθημερινώς επαναλαμβάνεται ένα Μαρί».
Είναι «πολυτέλεια» εν καιρώ ειρήνης να χάνουμε ανθρώπινες ζωές απλά και μόνο από αμέλεια κάποιων, ανέφερε η μητέρα των δίδυμων.
Η κυρία Χριστοφόρου, χαρακτήρισε ως «χαρμολύπη» την 11η Ιουλίου. Μια μέρα χαράς αλλά και λύπης. Χαρά καθώς όπως η ίδια εξήγησε, από τη θυσία, το αίμα και τα οστά των 13 θυσιασθέντων κτίστηκε η εκκλησία των Κυπρίων Νεομαρτύρων, λύπη γιατί «ο Μίλτος και ο Χρίστος θα ήταν 26 χρονών σήμερα θα ήταν δίπλα μας, θα ήμασταν ανέμελοι. Αυτή τη στιγμή λυπάμαι που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο ανεύθυνα».
«Έγιναν ήρωες της ανευθυνότητας κάποιων άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για την απόδοση δικαιοσύνης ανέφερε πως «κανείς δεν στάθηκε μπροστά στη Δικαιοσύνη… Ίσως γιατί δεν είχε το ανάστημα».
Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.