ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας τέτοιος αποκλεισμός «πονάει» και δεν χωνεύεται, αλλά…

Ένας τέτοιος αποκλεισμός «πονάει» και δεν χωνεύεται, αλλά…

Τι να πεις και τι να γράψεις μετά από τέτοιο σοκαριστικό αποτέλεσμα…

Εντάξει, στο ποδόσφαιρο έχουμε δει αμέτρητες φορές να μην κερδίζει ο καλύτερος και το φαβορί, όμως ο ΑΠΟΕΛ εδώ και μία σχεδόν δεκαετία στην Ευρώπη, σπάνια δέχεται τέτοια ηχηρά «χαστούκια» από άσημες ομάδες, όπως η Λιθουανική Σούντουβα.

Η ομάδα που μόλις πέρσι έπαιξε για 4η φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε «μεγαθήρια» (Ρεάλ, Τότεναμ, Ντόρτμουντ)!

Και φέτος, έχει καταφέρει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αποκλειστεί από τον ΠΡΩΤΟ προκριματικό, αφού κέρδισε μόνο με 1-0 στο ΓΣΠ και δεν κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα στη Λιθουανία.

Πάλι καλά όμως που η UEFA άλλαξε τους κανονισμούς και πλέον, οι ομάδες που αποκλείονται από τόσο νωρίς, συνεχίζουν την πορεία τους στον Β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, τουλάχιστον ο ΑΠΟΕΛ απέφυγε τα χειρότερα, αν κι αυτό μοιάζει με… «παρηγοριά στον άρρωστο» αυτή τη στιγμή, όμως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν έλεγε «αντίο» στην Ευρώπη από τόσο νωρίς.

Πλέον, υπάρχει ένας άλλος στόχος που δεν τον λες και… μικρό, που είναι η πρόκριση τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον… «κανονικό» ΑΠΟΕΛ, αυτός ο νέος στόχος είναι εφικτός, αλλά για την ομάδα που παρακολουθήσαμε στα δύο ματς με τη Σούντουβα, μοιάζει με όνειρο απατηλό, αν και σίγουρα αυτή δεν είναι η πραγματική εικόνα της Λευκωσιάτικης ομάδας, ούτε νομίζουμε πως θα ξαναδεχθεί τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο σε ισάριθμες επιθέσεις του (όποιου) αντιπάλου.

Δυστυχώς για την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, το γκολ του Καζού στο 94΄ στο πρώτο ματς δεν αποδείχθηκε «χρυσό», αφού στον επαναληπτικό πέτυχε μόλις ένα γκολ, παρότι σκόραρε νωρίς (στο 20΄) και πίεσε αρκετά από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, έχασε και… γκολ από αυτά που λέμε πως δεν χάνονται, όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει για δεύτερη φορά. Απέναντι σε μία Σούντουβα που το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται σθεναρά και… «ηρωικά, κάνοντας την πρώτη της τελική στην εστία του ΑΠΟΕΛ στο 74ο λεπτό!

Αν δεις τα δύο παιχνίδια συνολικά, ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερη ομάδα και έπρεπε να προκριθεί. Δεν του άξιζε ο αποκλεισμός, έστω κι αν γενικά, προβλημάτισε με την παρουσία του. Όμως, από τη μία τα τραγικά αμυντικά λάθη στο πρώτο ματς και από την άλλη, η αφλογιστία στην επίθεση και στα δύο, κόστισαν ακριβά και πλέον το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Άπαντες όμως οφείλουν να ανασυνταχθούν και να μην τους πάρει από κάτω, αφού υπάρχει και η επόμενη μέρα. Δεν τελείωσε η χρονιά από έναν αποκλεισμό. Αντίθετα, τώρα άρχισε.

Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ πάντως, ο Πρόδρομος Πετρίδης, βγήκε μπροστά αμέσως μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα. Έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε ηγέτης που θα βρισκόταν στην ίδια θέση.

Απέκλεισε το ενδεχομένο απόλυσης του Μπαλταζάρ και τόνισε πως περιμένουν να περάσει λίγο η «μπόρα» και μετά, να αναζητήσουν με ψυχραιμία τα αίτια της αποτυχίας. Λογικά, κάποιοι θα… «πληρώσουν τη νύφη» (παίκτες ίσως…), όμως ας μην προτρέχουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απογοητευμένος ο Πετρίδης – Δήλωση και για το ΜΕΛΛΟΝ του Μπαλταζάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάθη φυσικά έκανε και όχι λίγα, και στα δύο παιχνίδια, και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον αποκλεισμό.
 
Στον αγώνα ρεβάνς πάντως, έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, «ανακάτεψε την τράπουλα» και προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η ομάδα του εμφανίστηκε βελτιωμένη, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε και αυτό είναι που μετράει.
 
Το να μιλήσουμε για τη μη χρησιμοποίηση του Ζαχίντ, θεωρούμε πως δεν έχει νόημα.
 
Και ο λόγος είναι απλός.
 
Αλίμονο αν ο ευρωπαίος ΑΠΟΕΛ, χρειάζεται τον Ζαχίντ και τον κάθε Ζαχίντ, για να αποκλείσει μία ομάδα της Λιθουανίας, με όλο το σεβασμό στη Σούντουβα, αλλά αμφιβάλλουμε αν οι αντίπαλοι έχουν συνειδητοποιήσει την επιτυχία τους.
 
Αν κρίνουμε πάντως από τις…. «κραυγές» χαράς που έβγαζαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, αμφιβάλλουμε αν το πίστευαν κιόλας πριν το πρώτο παιχνίδι!
 
Τώρα όμως, τέτοια ώρα τέτοια λόγια…
 
Εν κατακλείδι, ένας τέτοιος αποκλεισμός «πονάει» και δεν χωνεύεται εύκολα, αλλά υπάρχει και η «επόμενη μέρα». Και η νέα σεζόν (2018-2019) επαναλαμβάνουμε, μόλις άρχισε…
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top