ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ - ΠΑΙΔΕΙΑ: Μήνυμα για 'αγώνα διαρκείας' στέλνει η ΠΟΕΔ

ΜΕΤΩΠΟ - ΠΑΙΔΕΙΑ: Μήνυμα για 'αγώνα διαρκείας' στέλνει η ΠΟΕΔ

Μήνυμα αγώνα διαρκείας στέλνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σε γραπτή του δήλωση, σημειώνοντας ότι «για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και για τα παιδιά μας θα ξαναβγούμε στους δρόμους, όσες φορές κι αν χρειαστεί».

Στη δήλωσή του ο κ. Φυλακτού σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης με τη στήριξη της Κυβέρνησης «έθεσε σε ισχύ μέσα από τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν, τα ετσιθελικά, παράνομα και μονομερή μέτρα που αποφάσισαν».

Μεταξύ αυτών, αναφέρει, «και η κατάργηση του δικαιώματος συνδικαλιστικού χρόνου των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών και η εξολοκλήρου τοποθέτησή τους στα σχολεία χωρίς οποιαδήποτε απαλλαγή».

«Επιστροφή σε μια θέση που δεν είναι παρά τιμητική, αφού στην ουσία αποτελεί επιλογή για όλους μας να ακολουθήσουμε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στη ζωή μας», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «λειτούργημα που αγαπούμε και ευσυνείδητα υπηρετούμε».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «ως εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έτυχε, για κάποιο χρονικό διάστημα, να εκλεγούμε από τους συναδέλφους μας για να υπηρετήσουμε την Εκπαίδευση και από μια άλλη θέση, εξίσου τιμημένη, αυτή του συνδικαλιστή».

Κάτι, διευκρινίζει ο κ. Φυλακτού, «που δεν επιλέξαμε να κάνουμε λόγω εξωτερικών (υλικών) κινήτρων (μερική απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα) αλλά από καθαρά εσωτερικά (άυλα) κίνητρα».

Αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο συνοψίζονται στην προάσπιση και θωράκιση του δημόσιου σχολείου, στο όραμα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του, στην προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εκπαιδευτικών, στην προσφορά προς την ευρύτερη κοινωνία δια μέσου του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλίζεθαι και της συμμετοχής στα κοινά.

«Τα εσωτερικά (άυλα) αυτά κίνητρα αποτελούν την παρώθησή μας. Μας προσφέρουν εσωτερική ικανοποίηση, ευχαρίστηση και αυτοπραγμάτωση. Υπερνικούν τα, ετσιθελικώς και παρανόμως από την Επίσημη Πλευρά καταργηθέντα, εξωτερικά κίνητρα πρακτικής και διαδικαστικής, κυρίως, σημασίας, που αποτελούν, όμως, αναφαίρετα δικαιώματα, διεθνώς κατοχυρωμένα», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Οι πολιτικές που άρχισαν να υλοποιούνται, προσθέτει, «πλήττουν υφέρποντας και καμουφλαρισμένα το δημόσιο σχολείο. Πλήττουν τα παιδιά μας».

«Για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και για τα παιδιά μας θα ξαναβγούμε στους δρόμους, όσες φορές κι αν χρειαστεί», σημειώνει.

Ο κ. Φυλακτού συνεχίζει αναφέροντας ότι «δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τα καλοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια. Παραμένουμε στην ουσία».

«Στέλνουμε ξεκάθαρα προς όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και προς ολόκληρη την κοινωνία, το μήνυμα που οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών μέσα στη λάβα του καλοκαιριού, δίνοντας μαζικά και δυναμικά το παρόν τους για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, βροντοφώναξαν: «Αγώνας, Αγώνας, Αγώνας Διαρκείας, είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top