ΕΛΛΑΔΑ

Ο τραγικός απολογισμός των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική

Ο τραγικός απολογισμός των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και την Κορινθία.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει στους 80.

Οι έρευνες και για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται στον Βουτζά, το Μάτι και τη Ραφήνα, με μικτές περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και Εθελοντών.

Ως προς τον αριθμό των νοσηλευόμενων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή παραμένουν στα νοσοκομεία 60 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Νοσοκομείο Παίδων παραμένουν τέσσερα παιδιά τα οποία έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα σημαντικότερα μέτωπα πυρκαγιάς στα οποία επιχειρούν αυτή τη στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτά στην Κινέτα, την Καλλιτεχνούπολη και το Ζεμενό Κορινθίας.

Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία και βοήθεια από τη Ρουμανία, που έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας διενεργούνται 195 περιπολίες της αστυνομίας το 24ωρο και 39 μικτές περιπολίες αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων ενώ το συνολικό προσωπικό των περιπολιών είναι 525 άτομα.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, έχει μεταφέρει από χθες περισσότερα από 125 κατεστραμμένα από την πυρκαγιά αυτοκίνητα, προκειμένου να ανοίξουν οι αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

Συγκλονιστική, εν τω μεταξύ, είναι η ανταπόκριση εθελοντών και ιδιωτών επιχειρηματιών προς υποστήριξη των πυροπαθών, με την προσφορά στέγης, φαρμάκων και τροφίμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό για τη συλλογή και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την προώθηση δέσμης μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών, τα οποία προστίθενται σε όσα ήδη προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top