ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εξελίξεις στην Παιδεία - Τα βρίσκουν υπουργός και εκπαιδευτικοί - Σημαντικός η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εξελίξεις στην Παιδεία - Τα βρίσκουν υπουργός και εκπαιδευτικοί - Σημαντικός η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εναλλακτικές λύσεις για τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση, φαίνεται να βρήκαν στην πολύωρη μυστική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (26/7) ο υπουργός Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι γονείς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά καλό κλίμα, με όλες τις πλευρές να δείχνουν ότι επιθυμούν το τέλος της αδιεξόδου.  

Φαίνεται μάλιστα, ότι στο τραπέζι τέθηκε και η κατάργηση του συνδικαλιστικού χρόνου, όπου υπήρχε το μεγαλύτερο χάσμα απόψεων.

Μέρος των όσων ειπώθηκαν στην «μυστική» συνάντηση, η οποία είχε γίνει γνωστή μέσω των μέσων ενημέρωσης, πρόκειται να παρουσιαστούν στην συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Παρασκευή (27/7).

Το δημοσίευμα του «Φ», αναφέρει ότι ως σχέδιο «β», στην μείωση των διδακτικών ωρών του υπεύθυνου τμήματος από τις δύο ώρες στη μια, υιοθετήθηκε η άποψη να συμπεριληφθούν κριτήρια και να μην γίνει καθολικά για όλους.

Κατέληξαν ότι, σε περιπτώσεις που αν ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι μικρότερος των 12 παιδιών, τότε ο υπεύθυνος θα λαμβάνει μειωμένη την απαλλαγή, δηλαδή μια ώρα και εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, τότε ο χρόνος θα παραμένει ως έχει.

Επίσης, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να βρεθεί λύση εντός των ημερών και αν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σημάνει την έναρξη του διαλόγου, τότε θα πρέπει να τηρηθεί χρονοδιάγραμμα περίπου πέντε ημερών, για διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4/7/2018 ενέκρινε τέσσερις προτάσεις εξορθολογισμού.

Την μείωση των απαλλαγών στον διδακτικό χρόνο των υπευθύνων τμήματος, από δύο σε μία ώρα. Την μείωση των απαλλαγών που παραχωρούνται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στον μισό. Την κατάργηση των απαλλαγών του συνδικαλιστικού χρόνου και την αύξηση συνολικά δύο διδακτικών περιόδων για τους βοηθούς διευθυντών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top