ΕΛΛΑΔΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Συγκλονίζουν τα ευρήματα των νεκροτομών - Λύγισαν και οι ιατροδικαστές

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Συγκλονίζουν τα ευρήματα των νεκροτομών - Λύγισαν και οι ιατροδικαστές

Έντονη ήταν συναισθηματική φόρτιση του ιατροδικαστή που κλήθηκε να κάνει δηλώσεις σχετικά με τις νεκροτομές που διενεργούνται στις σορούς των άτυχων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στην φονική πυρκαγιά της Αττικής. Μπροστά σε τέτοιο δράμα, φαίνεται ότι λυγίζει ακόμη ο πιο έμπειρος ιατροδικαστής...

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 74 – 75 νεκροτομές. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υλικά για εξετάσεις αναγνώρισης και τοξικολογικές. Πιστεύω ότι την Παρασκευή (27/7) θα ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος. Φοβόμαστε ότι κάτι θα βρεθεί ακόμη. Τότε θα προχωρήσουμε με ό, τι προκύψει. Η κύρια αιτία θανάτου είναι απανθρακώσεις και δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες οι σοροί», είπε αρχικά στους δημοσιογράφους, o ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας.

«Κάποια θύματα είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες», συμπλήρωσε. 

«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση στα χρόνια της δουλειάς μου», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν είχε καμία σχέση, το αεροπορικό του Helios ήταν ψυχολογικά αναμενόμενο επειδή ήταν αεροπορική τραγωδία. Εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα χάθηκαν τόσες ζωές. Ακούμε πως χάθηκαν συγγενείς και τα βλέπουμε. Θέλεις δεν θέλεις το ζεις. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα», είπε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, ανέφερε ότι, προς το παρόν δεν μπορούν να πουν τον αριθμό των παιδιών, των γυναικών, των ανδρών ή των ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους, αφού αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, έτσι ώστε να γίνει επίσημη και σωστή ενημέρωση σε όλους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top