ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Δεν έφτασε στους εργαζόμενους το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Δεν έφτασε στους εργαζόμενους το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (1/8) αναμενόταν να φτάσει στα χέρια των εργαζομένων του Συνεργατισμού το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έγινε ούτε μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης(2/8) και αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (3/8).

Περίπου 900 εργαζόμενοι αναμένουν ακόμα το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, για το οποίο ενημερώνονται από τη Δευτέρα (30/7) από τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Η ολιγωρία φαίνεται να οφείλεται σε απορίες και ανησυχίες του προσωπικού για τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις από τη διοίκηση του Συνεργατισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυριότερο ζήτημα αφορά στην εξασφάλιση των τριών δόσεων της αποζημίωσης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε τρεις ισόποσες δόσεις, στις 30 Σεπτεμβρίου, την 1η Ιουνίου 2019 και στις 21 Δεκεμβρίου 2019.

Το προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία δύο εβδομάδων, μέχρι 17 Αυγούστου, να επιλέξει ή όχι το σχέδιο, θα μπορεί να επιλύει απορίες που τυχόν έχει επί του σχεδίου ή να επιβεβαιώσει το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω της διαδικτυακής πύλης δεδομένων που θα δημιουργηθεί από την ΣΚΤ για αυτό τον σκοπό. 

Το σχέδιο, το οποίο είναι εθελοντικό, προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000, σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται γύρω στα €128 εκατομμύρια.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο έχουν όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων υπηρεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top