ΔΙΕΘΝΗ

Έξι εκ. ευρώ για στήριξη περιοχών της Ν.Α. Ασίας που πλήττονται από μουσώνες ανακοίνωσε η Κομισιόν

Έξι εκ. ευρώ για στήριξη περιοχών της Ν.Α. Ασίας που πλήττονται από μουσώνες ανακοίνωσε η Κομισιόν

Χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη περιοχών της Νοτιοανατολικής Ασίας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της ετήσιας εποχής των μουσώνων, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Από τη χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, 2 εκατομμύρια ευρώ θα στηρίξουν τη Μυανμάρ για τη δημιουργία εθνικού συστήματος αντιμετώπισης σεισμών και τσουνάμι και για τη δοκιμή πρωτοβουλιών για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών και την οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε αστικές περιοχές.

Το Νεπάλ θα ενισχυθεί με άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ, που θα στοχεύουν στις πιο ευάλωτες κοινότητες σε περιοχές που έχουν πληγεί από σεισμούς.

Στις Φιλιππίνες, 1 εκατομμύριο ευρώ θα στηρίξουν την υλοποίηση πρωτοβουλιών για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών και την "οικοδόμηση ανθεκτικότητας", με ιδιαίτερη έμφαση στους αστικούς πληθυσμούς, που ζουν σε επικίνδυνες περιοχές.

Τέλος, 1 εκατ. ευρώ θα επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες πολλών χωρών για την ενίσχυση των διασωστών και της πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένου του Λάος, της Καμπότζης και του Βιετνάμ (πλέον της βοήθειας έκτακτης ανάγκης ύψους 200.000 ευρώ που χορηγήθηκε στο Λάος μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας την περασμένη εβδομάδα).

Η χρηματοδότηση αυτή προστίθεται στα €7 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν το Μάιο για να υποστηρίξουν τα μέτρα προετοιμασίας του Μπανγκλαντές για την περίοδο των βροχών.

"Από τους κυκλώνες μέχρι τις πλημμύρες, από τις κατολισθήσεις μέχρι τις ξηρασίες και τους σεισμούς: Οι φυσικοί κίνδυνοι αποτελούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας", δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Στυλιανίδης και σημείωσε ότι "η ΕΕ πιστεύει στην ενδυνάμωση των κοινοτήτων για να είναι καλύτερα προετοιμασμένες και οι σημερινές παρεμβάσεις θα ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών που εφαρμόζονται ήδη σε ολόκληρη την περιοχή, βελτιώνοντας παράλληλα τα μέσα διαβίωσης και την ανθεκτικότητα των ατόμων που πλήττονται περισσότερο".

KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top