ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ: «Διάλειμμα» στον διάλογο - Εκεχειρία ή Αναζωπύρωση

ΠΑΙΔΕΙΑ: «Διάλειμμα» στον διάλογο - Εκεχειρία ή Αναζωπύρωση

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τις Διευθύνσεις της Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή (3/8) οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα θέσουν ενώπιον των συλλογικών τους σωμάτων, τα στοιχεία που τους δόθηκαν κατά τις συναντήσεις για να ληφθούν οι τελικές εισηγήσεις τους, τις οποίες θα αποστείλουν, ακολούθως, στις αντίστοιχες αρμόδιες Διευθύνσεις. Η ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσε ήδη από την Πέμπτη (2/8) τις προτάσεις της.
 
Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα δοθούν, στη συνέχεια, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη για να τις μελετήσει και ακολούθως να τους καλέσει για την τελική διαβούλευση.

Τον κύκλο των επαφών άνοιξε το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ, η συνάντηση της οποίας με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
 
Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο Προέδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι σε συνέχεια της συνάντησης υπό τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού έγιναν την Πέμπτη (2/8) χωριστές συναντήσεις των τριών διευθύνσεων με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, κατά την προσέλευση του στο Υπουργείο Παιδείας για την συνάντηση με την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι οι οργανώσεις έκαναν την Τετάρτη (1/8) την διαβούλευση που έπρεπε με το Υπουργείο Παιδείας, με τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς την παρουσία οργανωμένων γονέων, διότι αυτά τα θέματα ήταν θέματα που αφορούσαν τα εργασιακά μας ζητήματα.

Εξερχόμενοι από τη δική τους συνάντηση, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ σχολίασαν τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή, οι οποίες, όπως είπαν, πλήττουν το κύρος των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, κάλεσαν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε διάλογο.

Πάντως, οι διαξιφισμοί εκπαιδευτικών-γονεών δυσκολεύουν το έργο του εντατικού διαλόγου, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ολοκληρώνεται την Κυριακή (5/8). 

Όπως δε χαρακτηριστικά είπε ο Φίλιος Φυλακτού, για τους εμπλεκόμενους δεν υπάρχει καλοκαίρι και την 1η Σεπτεμβρίου τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΙΔΕΙΑ: Καυτό καλοκαίρι με μπαράζ διαλόγων - Πυρά προς Γενικό Ελεγκτή

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top