Έντεκα νεκροί από κύμα βίας στο Σικάγο

Έντεκα νεκροί από κύμα βίας στο Σικάγο

Σε τουλάχιστον 11 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και σε δεκάδες οι τραυματίες από το κύμα βίας που ξέσπασε από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 04/08 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 05/08 στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Chicago Local Tribune, 40 άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 7 ωρών. Ανάμεσα τους,περιστατικοί και μέλη συμμοριών. Η εφημερίδα ανέφερε ότι από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί περισσότεροι από 70 άνθρωποι δέχτηκαν σφαίρες.

Ενα παιδί 11 ετών είναι μεταξύ των τραυματιών. Κάποιοι από τους πυροβολισμούς ήταν "στοχευμένοι" και είχαν σχέση με διαμάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, εξήγησε ο Φρεντ Ουόλερ αξιωματούχος της αστυνομίας του Σικάγο, ενώ άλλοι ήταν εντελώς "τυχαίοι".

Η αστυνομία επεσήμανε ότι στόχος των ενόπλων ήταν ένα πάρτι, μια συγκέντρωση έπειτα από κηδεία και άλλοι χώροι όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι. Το νέο κύμα βίας συνέπεσε με τη διεξαγωγή του διάσημου μουσικού φεστιβάλ Lollapalooza στο κέντρο της πόλης, για το οποίο κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων.

Το φεστιβάλ δεν επηρεάστηκε από τα ένοπλα περιστατικά, πρόσθεσε ο Ουόλερ. Στο αστυνομικό τμήμα του Σικάγο (CPD) κρατούνται 46 άτομα, ενώ κατασχέσθηκαν 60 όπλα το Σαββατοκύριακο, επιπλέον των περισσότερων από 5.600 παράνομων όπλων που έχουν βρεθεί και κατασχεθεί στους δρόμους του Σικάγο φέτος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Εντι Τζόνσον.

"Αυτοί οι πυροβολισμοί δεν είναι τυχαίοι. Πυροδοτούνται από συγκρούσεις συμμοριών", σημείωσε. Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ τόνισε στην ίδια συνέντευξη ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη το Σαββατοκύριακο δεν συμβαίνουν σε κάθε γειτονιά "αλλά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν σε οποιαδήποτε γειτονιά του Σικάγο".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE