ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τορναρίτης στο ThemaOnline: «Τα Fake News δεν είναι μέσο να λύνεις τις πολιτικές σου αντιπαραθέσεις»

Ν. Τορναρίτης στο ThemaOnline: «Τα Fake News δεν είναι μέσο να λύνεις τις πολιτικές σου αντιπαραθέσεις»

Για τον «πόλεμο» που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε στο ThemaOnline o Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Περσινή ψευδές ανάρτηση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη, κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες.

Πρόκειται για ανάρτηση στο Twitter, όπου εμφανίζεται πως την έγραψε ο κύριος Τορναρίτης, όπου αναφέρει πως «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι παρόν στους εορτασμούς για τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας. Δεν έχουμε μόνο εμείς ήρωες. Λέμε όχι στον διχασμό».

Ανάρτηση η οποία είδε για πρώτη φορά το «φως της δημοσιότητας» πριν ακριβώς ένα χρόνο, στις 09 Αυγούστου του 2017 και επρόκειτο για προϊόν μοντάζ, το οποίο όμως αποδίδετο στον Νίκο Τορναρίτη.

Ο κύριος Τορναρίτης, τότε έκανε καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το ίδιο όμως tweet, επανήλθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα χρόνο αργότερα, με πολλούς να σπεύδουν να καταδικάσουν το «tweet Τορναρίτη».

Τον λόγο όμως έλαβε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Άθως Αντωνιάδης, ο οποίος έσπευσε να αναφέρει πως επρόκειτο για προϊόν μοντάζ και πως επρόκειτο για κακόγουστο αστείο, τον οποίο και ευχαρίστηκε ο κύριος Τορναρίτης.

 

 

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον κύριο Τορναρίτη, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει πως «τα Fake News δεν είναι μέσο να λύνεις τις πολιτικές σου αντιπαραθέσεις».

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι θεμιτές και πρέπει να υπάρχουν, ανέφερε ο κύριος Τορναρίτης, όμως παράλληλα τόνισε πως «άλλο οι πολιτικές διαφορές και άλλο ο κανιβαλισμός».

Ο Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε πως «τα Fake News, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ψευδής είδηση μπορεί να θίξει υπολήψεις προσωπικοτήτων και κοινωνικών ομάδων».

Κληθείς να σχολιάσει την στάση του Άθου Αντωνιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κύριος Τορναρίτης είπε πως ο κύριος Αντωνιάδης είναι από τους έμπειρους πολιτικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει πολιτικός που θα πίστευε πως θα έγραφα μια τέτοια ανοησία».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν ένα χρόνο, που έγινε αρχικά η «διανομή» του ψεύτικου tweet του κυρίου Τορναρίτη, ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, ενώ κατά τον φετινό επίμαχο χρόνο, λείπει στο εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top