ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ 8ΧΡΟΝΗΣ: Για κατάθεση εμπειρογνώμονας ιατρός του Υπουργείου Υγείας -Τι προσπαθεί να διαπιστώσει το ΤΑΕ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ 8ΧΡΟΝΗΣ: Για κατάθεση εμπειρογνώμονας ιατρός του Υπουργείου Υγείας -Τι προσπαθεί να διαπιστώσει το ΤΑΕ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης Μαρίας Μαρίνοβα από την Λεμεσό, η οποία απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας (06/08), στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αστυνομική πηγή μας ανέφερε πως οι έρευνες της ποινικής υπόθεσης είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένεται ότι την Τρίτη (14/08) θα ληφθεί κατάθεση από εμπειρογνώμονα ιατρό, ο οποίος θα βοηθήσει στην συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης.

Όπως μας αναφέρθηκε, πρόκειται για παθολόγο, ο οποίος ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να βοηθήσει σε ό,τι αφορά στο θέμα του πρωτοκόλλου που εφάρμοσαν οι ιατροί στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτό που εξετάζουν οι ανακριτές είναι αν σε περιπτώσεις που οι γονείς δεν επιθυμούν να νοσηλευτούν τα παιδιά τους, τι εξουσίες έχουν οι γιατροί, αν έχουν την δυνατότητα να επέμβουν και τι ακριβώς γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να σημειώσουμε πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα ετοιμαστεί έκθεση, η οποία θα υποβληθεί στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Στο μεταξύ, με βάση την Έκθεση Γεγονότων του Υπουργείου Υγείας, διαφαίνεται ότι τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες που ακολουθούνται σε ίδια περιστατικά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία για την αντιμετώπιση του παιδιού, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι με βάση τον περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004, η παροχή φροντίδας υγείας χορηγείται στους ασθενείς μετά από συγκατάθεση των ιδίων ή των εκπροσώπων τους.

Στην περίπτωση ανηλίκου, η φροντίδα υγείας παρέχεται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή άλλου προσώπου, το οποίο δυνάμει του νόμου δύναται να παράσχει τέτοια εξουσιοδότηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε  πως το απόγευμα της Κυριακής 05/08, η αλλοδαπή μητέρα πήρε το 8χρονο κοριτσάκι της στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με υψηλό πυρετό.

Αφού πρώτα εξετάστηκε από γιατρό, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Παιδιατρικό Τμήμα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η μητέρα ζήτησε να υπογράψει εξιτήριο και μετέφερε το παιδί πίσω στο σπίτι.

Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (06/08) επισκέφτηκε ξανά τις Πρώτες Βοήθειες μαζί με το παιδί που είχε χαμηλούς παλμούς, υψηλό πυρετό και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το οκτάχρονο παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η νεκροτομή του 8χρονου έδειξε πως ο θάνατος του οφείλεται σε σηπτικό σοκ.

Τέλος να σημειώσουμε πως η μητέρα στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε τι χαρτί υπέγραφε (εξιτήριο), αφού δεν μιλούσε την ελληνική γλώσσα ενώ όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο λόγος που πήρε το παιδί από το νοσοκομείο είναι γιατί δεν είχε χρήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top