ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ιστορία πίσω από το πλοίο που ναυάγησε στην Πάφο και με το οποίο φωτογραφήθηκαν χιλιάδες Κύπριοι

H ιστορία πίσω από το πλοίο που ναυάγησε στην Πάφο και με το οποίο φωτογραφήθηκαν χιλιάδες Κύπριοι

Καλοκαίρι και πάρα πολλοί είναι οι ντόπιοι καθώς και οι τουρίστες που εξορμούν σε διάφορες περιοχές του νησιού ανεβάζοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μία από αυτές που ξεχωρίζει κάθε τέτοια εποχή να είναι το ναυάγιο του EDRO III στην Πάφο.

Δημοφιλής προορισμός για κάθε Κύπριο και ξένο καθώς όπως λένε εκεί θα δεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί μας ενώ και το θέαμα με το ναυαγισμένο πλοίο τόσο κοντά στην ακτή μαγνητίζει τα βλέμματα.

Τι συνέβη όμως και το «κουφάρι» του πλοίου παραμένει στο σημείο τόσα πολλά χρόνια; Πώς ναυάγησε στο συγκεκριμένο σημείο αναρωτιούνται αρκετοί που ίσως δεν γνωρίζουν την ιστορία πίσω από το EDRO III.

Το πλοίο λοιπόν, σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατασκευάστηκε στη Νορβηγία το 1966 και μέχρι το 2011 που βυθίστηκε, άνηκε σε Αλβανό επιχειρηματία. Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2011 ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Λεμεσό στη Ρόδο μεταφέροντας 9μελές πλήρωμα και φορτωμένο γυψοσανίδες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου και ενώ επικρατούσε θαλασσοταραχή και άσχημες καιρικές συνθήκες, το πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα προς την ακτή με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε βράχια και να εκπέμψει SOS.  Στο σήμα του ανταποκρίθηκε ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων που περισυνέλεξε 7 ναύτες, καθώς ο καπετάνιος και ο μηχανικός θέλησαν να παραμείνουν επάνω στο πλοίο.

Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου το ΕDRO III  ακυβέρνητο, ακινητοποιήθηκε 15 μέτρα από την ακτή εκεί όπου βρίσκεται να «ξεκουράζεται» μέχρι και σήμερα. Αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες άντλησης των καυσίμων από τη δεξαμενή, λεγόταν αρχικά ότι ο Αλβανός ιδιοκτήτης είχε σκοπό να το μετακινήσει και να το επιδιορθώσει κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Πλέον το EDRO III έγινε «ένα» με την περιοχή και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της Πάφου με χιλιάδες κόσμου να φωτογραφίζονται με θέα το πλοίο μήκους σχεδόν 100 μέτρων, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση ενώ η γύρω περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura καθώς βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές της Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top