ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κεφάλαιο ρόστερ: ΑΠΟΕΛ η ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά υστερεί στην ωριμότητα

Κεφάλαιο ρόστερ: ΑΠΟΕΛ η ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά υστερεί στην ωριμότητα

Αδιαμφισβήτητα ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ίσως την καλύτερη ποιοτικά (ανά μονάδα) ομάδα του Κυπριακού Πρωταθλήματος. Μια ομάδα νεανική σε σχέση με προηγούμενες χρονιές γεμάτη ταλέντο που μπορεί να φθάσει ψηλά.

Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα αλλά με κάθε επιφύλαξη το γράφω αφού με σωστή δουλεία και τεράστια προπόνηση η σημερινή ομάδα του ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που έκανε η ομάδα επί καιρό Γιοβάνοβιτς που έφτασε στο ζενίθ των επιτυχιών της φτάνοντας μέχρι και τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Αντρέα Μιχαήλ,

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει τεράστια περιουσιακά στοιχεία και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι «μετοχές» των ποδοσφαιριστών αυτών παιχνίδι με παιχνίδι, μπορούν να εκτοξευτούν στα ύψη.

Με την ανάλογη σωστή προετοιμασία καθημερινά στις προπονήσεις αλλά και με τις οδηγίες έμπειρων ποδοσφαιριστών έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν πολύ ψηλά και να φέρουν πολλά εκατομμύρια στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ που θα ζαλίζουν για τα Κυπριακά δεδομένα .

Ζαχίντ, Σάλαι, Αλ Τάμαρι είναι παιδιά που δείχνουν πως ξεχωρίζουν μέσα στο γήπεδο. Ξεχειλίζουν από ταλέντο αλλά κάπου εκεί σταματούν. Δεν αποκτήσαν ακόμη την ποδοσφαιρική ταυτότητα που χρειάζεται.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και ποδοσφαιρική παιδεία που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω. Η έλλειψη χαρακτήρα του πρωταθλητή είναι αυτό που κυρίως τους απουσιάζει αλλά με την πάροδο του χρόνου είναι δεδομένο ότι αυτό θα αλλάξει.

 Το μόνο που χρειάζεται και είναι αναγκαίο να γραφτεί είναι η υπομονή από όλους. Και όταν λέμε όλους σημαίνει από προπονητές μέχρι τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που γνωρίζουμε πόσο  επιβλητικός είναι καθώς λόγω το χαρακτήρα της ομάδας βιάζεται να κρίνει θέλοντας πάντα την νίκη και την καλή παρουσία της ομάδας.

Αρχικά πάμε να δούμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία της παρέας τον Γκάγιας Ζαχίντ. Ο 23χρονος Πακιστανός με Νορβηγικό διαβατήριο από την πρώτη του χρονιά έδειξε τη πάστας ποδοσφαιριστής είναι.

Το πρώτο μισό της περασμένης χρονιάς ήταν ονειρικό για τον Ζαχίντ αφού σκόραρε δημιουργούσε και έκοβε ταυτόχρονα και ήταν ο ποδοσφαιριστής που κράτησε ζωντανό τον ΑΠΟΕΛ το πρώτο μισό του περσινό μαραθωνίου.

Τον Ιανουάριο όταν ήρθε και η πρόταση από την Τουρκία θεωρήθηκε μικρή από την διοίκηση της ομάδας και έτσι απορρίφτηκε.

Ο τραυματισμός του στην συνέχεια του έριξαν την φόρμα που είχε και προσπαθεί να βρει ξανά σιγά σιγά τα πόδια του. Οι δυνατότητες του είναι πολύ μεγάλες και αυτό φαίνεται από ένα μόνο άγγιγμα της μπάλας. Χρειάζεται όμως αρκετή δουλειά.

Στην συνέχεια ακολουθεί ίσως η πιο συζητημένη μεταγραφή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Η ακριβότερη  μεταγραφή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ ο Ρόλαντ Σάλαι ήρθε στον ‘Αρχάγγελο΄ ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του.

Στην περσινή χρονιά σκόραρε αρκετές φορές σε μια πολύ μεστή χρονιά και αυτό σημαίνει πολλά. Ο νεαρός Ούγγρος σε αρκετά παιχνίδια δεν έχει την απόδοση που μπορεί να έχει αλλά έχει όλα τα υπόλοιπα που μπορούν να τον φτάσουν σε ψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Είναι μόλις 21 ετών και έχει ήδη γεμάτη χρονιά σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί παντού όπως ο ΑΠΟΕΛ. Και αυτός λοιπόν χρειάζεται αρκετή πίστωση χρόνου μιας και είναι ακόμη ‘μωρό’.

Η υπερβολική πίεση σε συνδυασμό με τις υπερβολικές απαιτήσεις του κόσμου της ομάδας στο τέλος θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί στην Ευρώπη οι παίκτες τέτοιας ηλικίας να παίζουν βασικοί στις ομάδες του και να διαπρέπουν όμως γίνεται σωστή διαχείριση στα προηγούμενα χρόνια ώστε να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Ρόλαντ Σαλάι είναι λίρα εκατό για τον ΑΠΟΕΛ και αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον.

Δείτε ακόμη:Οι υπερβολικές απαιτήσεις στον Ρόλαντ Σαλάι

O τελευταίος της παρέας είναι μια φετινή μεταγραφή που την πήρε στους ώμους ο Πρόδρομος Πετρίδης. Ο Μούσα Αλ Τάμαρι είναι μόλις 21χρονών και με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής έδειξε πως είναι αυτό που έλειπε στα φτερά της επίθεσης μετά την φυγή των Γιαννιώτα και Βάντερ. Ο νεαρός Ιορδανός διαθέτη τρομερή ταχύτητα και ντρίπλα.

Οι  διεισδύσεις του είναι εξαιρετικές αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσει ένα φάουλ η ένα πέναλτι. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα σε μια άμυνα. Είναι και αυτός όμως μια περίπτωση που χρειάζεται χρόνο πρώτα για να προσαρμοστεί και να εγκλιματιστεί στην ομάδα και στο περιβάλλον.

Ένα παιδί 21 χρόνων που άφησε πίσω του την χώρα του και ήρθε στην Κύπρο με πολύ διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού ο τρόπος ζωής στην Ιορδανία είναι πολύ διαφορετικός   από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που έχουμε στην Κύπρο.

Πρόδρομος Πετρίδης για Αλ Τάμαρι:’

‘Προσδοκούμε στη βοήθεια του στις εγχώριες, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια και κύριος στόχος μας είναι να επενδύσουμε στον ποδοσφαιριστή, τόσο αγωνιστικά, όσο και από πλευράς μάρκετινγκ, προκειμένου στο μέλλον να έχουμε όφελος και στο οικονομικό κομμάτι”.

Δείτε επίσης:Ο Νικόλας το δικό μας παιδί μπορεί!

Υπάρχουν ακόμη δυο ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν πολλά στον ΑΠΟΕΛ και να φτάσουν πολύ ψηλά. Δεν είναι άλλοι από τα δικά μας παιδιά τον Νικόλα Ιωάννου και τον Πραξιτέλη Βούρο. Οι δυο αμυντικοί των πρωταθλητών μας έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν και ότι είναι αναγκαίοι στην ομάδα.

Ο Πραξιτέλης πριν λίγο καιρό ήταν στα πιτς και έβλεπε την πόρτα εξόδου. Τα δεδομένα άλλαξαν και ο Βούρος έγινε βασικός, κερδίζοντας την θέση με την άξια του. Ο Νικόλας Ιωάννου και αυτός με τις αποδόσεις του έδειξε πως μπορεί και αυτός να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, αφού αμυντικά είναι εξαιρετικός.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top