ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπιαστικές εικόνες πίσω από το ΓΣΠ – Μετέτρεψαν την περιοχή σε «Κοτσιάτη»

Ντροπιαστικές εικόνες πίσω από το ΓΣΠ – Μετέτρεψαν την περιοχή σε «Κοτσιάτη»

Δραματική η κατάσταση σε ρυάκι στην περιοχή του ΓΣΠ. Τεράστιος συσσωρευμένος όγκος σκουπιδιών καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 29/08.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε το γραφείο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για συσσώρευση αποβλήτων σε ρυάκι που βρίσκεται μεταξύ ΓΣΠ και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αντιπροσωπία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας επισκέφθηκε την περιοχή, όπου διαπίστωσε πως το ρυάκι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με ένα τεράστιο συσσωρευμένο όγκο παντός είδους αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, στην προέκταση  της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο Στρόβολο, η οποία μετατρέπεται σε χωματόδρομο και καταλήγει σε ρυάκι, εντοπίσαμε έναν ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, γεγονός άκρως ανησυχητικό μιας και πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές φυσικού κάλλους στην μείζονα Λευκωσία.

Καταγγελίες για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν και πριν από 2 περίπου χρόνια, όταν μετά από έρευνα μας, διαπιστώσαμε πως είναι ευθύνη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων η προστασία του ρυακιού σε μια περιοχή που εμπίπτει εντός των δημοτικών ορίων Λατσιών (σ.σ. ο Δήμος Λατσιών τοποθετήθηκε επίσημα και υποστήριξε ότι η περιοχή δεν είναι εντός των ορίων των Λατσιών) και γειτνιάζει με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμιας σε κάποια σημεία.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα απόβλητα λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο απόρριψης αποβλήτων στην περιοχή.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προέβη ήδη στις δέουσες ενέργειες, αναφέροντας την τραγική κατάσταση που προκαλείται από ασυνείδητους συμπολίτες μας, στα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Ήδη περιμένουμε την λειτουργία των αδειοδοτημένων Πράσινων Σημείων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με την ελπίδα ότι θα ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αλόγιστης απόρριψης αποβλήτων στην ύπαιθρο".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top