Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 30/8 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 47χρονου Μόνιμου Υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς το γενετικό υλικό του ταυτίστηκε με υπόθεση εντοπισμού εκρηκτικών υλών, το 2006." /> Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 30/8 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 47χρονου Μόνιμου Υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς το γενετικό υλικό του ταυτίστηκε με υπόθεση εντοπισμού εκρηκτικών υλών, το 2006."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο κελί 8 μέρες ο Αρχιλοχίας των ΛΟΚ- «Ότι έχω να το πω, θα το πω στο δικαστήριο»- Αρνήθηκε να δώσει δείγμα αίματος

30.08.2018
14:36
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

 

 
Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος είχε αφεθεί χθες (Τεταρτη 29/8) ελεύθερος από το Στρατοδικείο στη Λευκωσία, σε σχέση με άλλη υπόθεση κατοχής στρατιωτικού υλικού, ενώ η δίκη του ορίστηκε στις 9 Οκτωβρίου.
 
Λίγη ώρα αφού είχε αφεθεί ελεύθερος, τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού του φόρεσαν ξανά χειροπέδες, καθώς στο πλαίσιο των ερευνών, διαπιστώθηκε πως το γενετικό του υλικό είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκαν πριν 12 χρόνια, στην κατοχή δυο προσώπων, στη Λεμεσό.
 
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν στις 18 Μαρτίου 2006, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ στην περιοχή Γερμασόγειας, κατά την οποίαν 31χρονος θεάθηκε να εισέρχεται στην οικία 50χρονου και στη συνέχεια να εξέρχονται μαζί, με μια ταξιδιωτική βαλίτσα. Αφού ανακόπηκαν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι εντός της βαλίτσας, υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1 κιλού και 223 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, το οποίο διαχειριζόταν ο 31χρονος, όπου ανεβρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 6 κιλών και 464 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, συνολικού βάρους μίας λίβρας, δύο πυροκροτητές και δύο τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού. Οι δυο καταδικάστηκαν, στις αρχές του 2007, σε φυλάκιση 12 ετών.
 
Σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο 47χρονος απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών λέγοντας "ό,τι έχω να πω, θα το πω στο δικαστήριο", ενώ αρνήθηκε να δώσει δείγμα αίματος.
 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα της κράτησης και σημείωσε πως ο ύποπτος δεν είχε ποτέ κατονομαστεί από τους δυο καταδικασθέντες της τότε υπόθεσης, υποδεικνύοντας, παράλληλα, ότι η διερεύνηση της έχει ολοκληρωθεί πριν από 12 χρόνια.
 
Τελικά το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της κατηγορούσας αρχής για κράτηση του υπόπτου για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

 

(φωτογραφία αρχείου)