ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ομαλά αναλαμβάνει εργασίες η Ελληνική - Τι θα γίνει με τα καταστήματα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ομαλά αναλαμβάνει εργασίες η Ελληνική - Τι θα γίνει με τα καταστήματα

Ομαλά και χωρίς καμία αναταραχή για τους πελάτες του Συνεργατισμού θα γίνει τη Δευτέρα (3/9) επίσημα η ανάληψη των τραπεζικών εργασιών του καλού μέρους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), διαβεβαιώνει η Ελληνική Τράπεζα.

Μετά τη συμφωνία μεταφοράς των καλών εργασιών της ΣΚΤ, η Ελληνική Τράπεζα ανέλαβε ισολογισμό €10,3 δισ. περιλαμβανομένων και καταθέσεων €9,7 δισ., καθώς και το δίκτυο καταστημάτων της ΣΚΤ, η οποία επίσημα σήμερα χάνει την άδεια τραπεζικών εργασιών και μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ).

Η Ελληνική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι η μετάβαση στη νέα κατάσταση πραγμάτων θα γίνει ομαλά και οι πελάτες του Συνεργατισμού θα εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς καμία διαταραχή

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από την Ελληνική Τράπεζα, τα καταστήματα του Συνεργατισμού θα λειτουργούν κανονικά και όλες οι τραπεζικές εργασίες, καταθέσεις, πληρωμές, εμβάσματα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναλήψεις, είτε από καταστήματα είτε από αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ), πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, θα γίνονται κανονικά.

«Δεν θα υπάρχει καμία διαταραχή στις τραπεζικές εργασίες», τόνισε η Ελληνική Τράπεζα, σημειώνοντας ακόμη πως από τη Δευτέρα, οι πελάτες του Συνεργατισμού θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ της Ελληνικής χωρίς καμία χρέωση, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους υφιστάμενους πελάτες της Ελληνικής στο δίκτυο ΑΤΜ της ΣΚΤ.

Όσον αφορά τον αριθμό καταστημάτων, ο σχεδιασμός προνοεί το κλείσιμο περίπου 100 καταστημάτων σε περίοδο 15 μηνών, με 43 καταστήματα να κλείνουν σε πρώτη φάση.

Από τα 43 καταστήματα που θα κλείσουν σε πρώτη φάση, τα 25 είναι μερικής λειτουργίας και τα υπόλοιπα πλήρους λειτουργίας. Θα αναρτηθούν πινακίδες στα καταστήματα που θα κλείσουν, ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρθηκε, από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν δύο κινητές μονάδες τραπεζικών εργασιών (θα περιλαμβάνουν και ΑΤΜ) που θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες στην Επαρχία.

Η τράπεζα διαβεβαιώνει ότι δεν εγκαταλείπεται η ύπαιθρος, αλλά η παρουσία της Ελληνικής στην ύπαιθρο θα ενδυναμωθεί, μέσω των κινητών μονάδων, οι οποίες θα εξυπηρετούν συνολικά 40 κοινότητες.

Στην Ελληνική οι λογαριασμοί Δήμων και Κοινοτήτων

Όπως αναφέρθηκε, οι λογαριασμοί (όχι τα δάνεια) των Δήμων και των Κοινοτήτων τελικά μεταφέρονται στην Ελληνική μετά από συνεννοήσεις που έγιναν σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, στην συμφωνία μεταφοράς σημειώθηκε μια παράλειψη, αφού τα δάνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης έμειναν στην ΣΚΤ κάτι που ίσχυσε και για τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, μετά που έγινε γνωστό ότι η ΣΚΤ χάνει την άδεια παροχής τραπεζικών υπηρεσιών σήμερα, οι Δήμοι και Κοινότητες κινδύνεψαν να χάσουν την πρόσβαση σε τραπεζικές εργασίες, κάτι που διορθώθηκε κατόπιν της σημερινής συνεννόησης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top