ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Πέραν των 200.000 επισκεπτών στα ξενοδοχεία τον χειμώνα

ΠΑΦΟΣ: Πέραν των 200.000 επισκεπτών στα ξενοδοχεία τον χειμώνα

Παρά την αναστολή εργασιών αριθμού τουριστικών καλυμμάτων, η Επαρχία Πάφου θα έχει αρκετές χιλιάδες  κλίνες και θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων σε πλήρη λειτουργία, με δυναμικότητα να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την χειμερινή περίοδο Δεκεμβρίου 2018 - Μαρτίου 2019 , σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Όπως αναφέρεται, φέτος, σε προκαταρκτική καταγραφή που ολοκλήρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου, ΣΤΕΚ και άλλους μεμονωμένους ξενοδόχους, διαφαίνεται ότι  περίπου 11,600 κλίνες θα είναι σε πλήρη λειτουργία για τους χειμερινούς μήνες κυρίως μεταξύ Δεκεμβρίου- Μαρτίου.   

Οι 11,600 κλίνες καλύπτουν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ενώ οι πλείστες μονάδες που αναστέλλουν τη λειτουργία τους προχωρούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις, ανακαινίσεις  και επεκτάσεις. Οι περισσότερες δε αναστολές εργασιών περιορίζονται μόνο στους μήνες Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο.  

Κατά την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο, προστίθεται στην ανακοίνωση, η επαρχία Πάφου είχε σε λειτουργία περίπου 10,500 Κλίνες και υπολογίζεται ότι είχε προσελκύσει πέραν των 200,000 επισκεπτών. 

Γενικότερα με βάση επίσημα στοιχεία του 2017, η Πάφος υπολογίζεται ότι προσελκύει το 39% των ολικών αφίξεων, περίπου 1,400,000 επισκέπτες εκ των οποίων  οι 1,100,000 αφίξεις πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Μάιο-Οκτώβριο, με εμφανή τη μεγάλη προοπτική που υπάρχει για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο.    

Παρά τις προσπάθειες όλων,  βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, αναμένεται η χειμερινή περίοδος να είναι καλύτερη από πέρσι αλλά δύσκολη σχετικά περίοδος, εκτιμά η ΕΤΑΠ. Μεταξύ άλλων, η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με αγορές προτεραιότητες είναι ακόμη περιορισμένη, αρκετοί διοργανωτές ταξιδιών δεν περιλαμβάνουν την Πάφο στα προγράμματα τους, ενώ το αρνητικό σκηνικό ενισχύεται με την εικόνα που εκπέμπει ακόμη η Κύπρος ως κυρίως προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Υπάρχουν όμως για την Πάφο αρκετές εξελίξεις τόσο με την αεροπορική σύνδεση της όσο και με την προσέλκυση ειδικών τμημάτων αγοράς κάτι που βοηθά ακόμη περισσότερο στην επέκταση της σεζόν και λειτουργία όλο και περισσότερων μονάδων σε ολόχρονη βάση τα επόμενα χρόνια.  

Τα τμήματα του εξειδικευμένου τουρισμού, όπως λάτρεις της φύσης και του πολιτισμού, αθλητές, παίκτες γκολφ, συνεδριακός τουρισμός, τουρισμός τρίτης ηλικίας κ.ά., κινούνται ανοδικά και προσδίδουν μια περαιτέρω αισιοδοξία για υλοποίηση του στόχου που είναι να επανέλθει η επαρχία σε πλήρη, ολόχρονη λειτουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top