ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Η ημερομηνία Ευρωεκλογών στο νησί

ΚΥΠΡΟΣ: Η ημερομηνία Ευρωεκλογών στο νησί

Στις 26 Μαϊου 2019 θα διεξαχθούν στην Κύπρο οι εκλογές για ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών και στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να μεταβεί στις κάλπες για να ψηφίσει τους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04/09 στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη σημαντικότητα των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ανέφερε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναμένεται να ψηφίσουν 21 περίπου εκατομμύρια άτομα από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές λόγω Brexit. 

Η κα. Ατταλίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στα θεσμικά όργανα της Ενωσης, στις εξουσίες, στη νομοθετική διαδικασία, τις πολιτικές ομάδες αλλά και τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε πως στις τελευταίες ευρωεκλογές στην Κύπρο, το 2014, ψήφισε το 43.9% των πολιτών και σημείωσε ότι «έχει σημασία οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάνε να ψηφίσουν. Το μεγαλύτερο διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι το ποσοστό των πολιτών που θα ψηφίσει» γιατί όπως εξήγησε «είναι πολύ σημαντικό ποιοι θα είναι αυτοί που θα εκλεγούν  ευρωβουλευτές και ποια πολιτική θα ακολουθήσουν». 

Ο Χαράλαμπος Μεταξάς, Υπεύθυνος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Κύπρο είπε πως «κοινός στόχος με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η αύξηση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές, κάτι πολύ σημαντικό, αφού με τον τρόπο αυτό νομιμοποιούνται οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει τον πρώτο λόγο στη συγκεκριμένη καμπάνια.

Αφού ανέφερε ότι η συμβολή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο θα είναι «υποστηρικτή» σημείωσε πως «θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για τους πολίτες με πάρα πολλούς τρόπους. Η Ευρώπη προστατεύει τους πολίτες της σε ένα κλίμα πάρα πολύ δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη ότι έγιναν γεγονότα που δεν αναμέναμε ότι θα γίνουν όπως η οικονομική κρίση, το Brexit και άλλα τα οποία αντιμετωπίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».  

Εξάλλου η Μυρτώ Κατσούρη, Υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, ανέφερε ότι «μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Europe Direct για τη νέα εργασιακή χρονιά, περιλαμβάνεται και η ανάδειξη της σημαντικότητας του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ενημέρωση του κοινού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στις κάλπες» και σημείωσε ότι αρκετές από τις δράσεις του Europe Direct για τη νέα χρονιά θα επικεντρωθούν ακριβώς σ’ αυτό το στόχο.

Σημειώνεται ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 23 μέχρι τις 26 Μαΐου 2019.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top