ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς λεφτά κάτοικοι κοινότητας -Έκλεισαν την μοναδική τράπεζα της περιοχής -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς λεφτά κάτοικοι κοινότητας -Έκλεισαν την μοναδική τράπεζα της περιοχής -VIDEO

Δυσαρεστημένοι με το κλείσιμο της ΣΠΕ στα Λύμπια είναι οι κάτοικοι της κοινότητας, λόγω του ότι ήταν η μοναδική Τράπεζα που υπήρχε στην περιοχή για να εξυπηρετούνται.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης (5/9) στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του TvOne, ο πρόεδρος της «Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων», Κώστας Σκαρπάρης, εξήγησε τους λόγους που οι κάτοικοι των Λυμπιών έχουν δυσαρεστηθεί με το κλείσιμο της ΣΠΕ στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκαρπάρης, η ΣΠΕ Λυμπιών, ήταν η μοναδική τράπεζα που είχαν στην περιοχή οι κάτοικοι για να εξυπηρετούνται περίπου 3 χιλιάδες άνθρωποι, και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κοινότητα βρίσκεται μερικά λεπτά από την Λευκωσία, οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν για να πάρουν χρήματα.

Ο κ. Σκαρπάρης, χαρακτήρισε αψυχολόγητη την απόφαση της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Tράπεζας, να κλείσουν την εν λόγω τράπεζα, αφού όπως είπε, θα μπορούσαν να κλείσουν καταστήματα στην Λευκωσία πρώτα, που υπάρχουν κι άλλες τράπεζες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, ενώ στα Λύμπια, στην Δρομολαξιά και στο Καλό Χωριό Λάρνακας, έχουν μόνο τις Συνεργατικές.

Λόγω των εξελίξεων, την Τρίτη (4/9) πραγματοποιήθηκε πανκοινοτική σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε την Τετάρτη (5/9), οι παραπονούμενοι να βρεθούν αυθόρμητα έξω από το κεντρικό κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας για να ζητήσουν εξηγήσεις για την συγκεκριμένη απόφαση, αφού όπως είπε ο κ. Σκαρπάρης, ήδη έχουν σταλεί δύο επιστολές προς την Τράπεζα, χωρίς ωστόσο να λάβουν οποιαδήποτε απάντηση.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σκαρπάρη στην εκπομπή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top