ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Θέλουν απεργία οι εκπαιδευτικοί – Συντριπτικό «ναι» στο δημοψήφισμα

ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Θέλουν απεργία οι εκπαιδευτικοί – Συντριπτικό «ναι» στο δημοψήφισμα

Σχεδόν ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα που διενήργησαν την Τετάρτη 05/09.

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης 05/09, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται γύρω στις 10:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Κάλπες οι οποίες άνοιξαν στο πλαίσιο ψηφίσματος για να δοθεί εξουσιοδότηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να ληφθούν αποφάσεις κατά την κρίση των οργανώσεων για απεργιακά ή αλλά μέτρα.

Αποφάσεις οι οποίες έρχονται ως «απόηχος» της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, είπε πως με ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι στις 14:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνέλθει η Γραμματεία για επικύρωση του αποτελέσματος και στη συνεδρία της Γραμματείας θα τεθεί και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 03/09 για συζήτηση.

Πέραν τούτου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, αναφέρει πως το «Ναι» ανήλθε στο 95% Παγκυπρίως.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top