ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΟΑΣΕ επαινεί την Κύπρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων

Ο ΟΑΣΕ επαινεί την Κύπρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων

Ο αναπληρωτής συντονιστής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Valiant Richey, ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα επίσκεψη στην Κύπρο, επαίνεσε τη χώρα για την πρόοδο που πέτυχε στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και ενθάρρυνε τον συντονισμό των διαφόρων θεσμών.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Richey, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ, είχε συναντήσεις στη Βουλή, καθώς και με την Αστυνομία, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, επιθεωρητές εργασίας, εισαγγελείς, δικαστές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, με τους οποίους συζήτησε την εφαρμογή των δεσμεύσεων της Κύπρου που αφορούν την εμπορία προσώπων.

Ο κ. Richey είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ότι η Κύπρος βρίσκεται στον σωστό δρόμο για το μέλλον, ωστόσο σημείωσε πως η καθυστέρηση στις προσπάθειες συντονισμού μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών μπορεί να υποβαθμίσουν την πρόοδο που επιτυγχάνεται.

 «Η πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα κρατούνται υπόλογοι και τα θύματα θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται», είπε. 

Καλωσόρισε, εξάλλου, τις προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εξακρίβωση στοιχείων των θυμάτων, την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών καταφυγίου στα θύματα, καθώς και τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προς μια δέσμη προτεραιοτήτων βασισμένη σε στοιχεία και στρατηγικά επικεντρωμένη.

Η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ συναντήθηκε επίσης με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και την Επίτροπο Διοικήσεως, και επισκέφθηκε το κρατικό καταφύγιο θυμάτων, καθώς και το κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top