ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνιμα σταθμευμένο τουρκικό αεροσκάφος στο «αεροδρόμιο» Τύμπου από τον Οκτώβριο

Μόνιμα σταθμευμένο τουρκικό αεροσκάφος στο «αεροδρόμιο» Τύμπου από τον Οκτώβριο

Το πρώτο βήμα προς την δημιουργία μιας θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας των Τουρκικών Αερογραμμών στο ψευδοκράτος και σύμφωνα με τον «υπουργό συγκοινωνιών και μεταφορών», Τολγκά Ατακάν το πρώτο αεροπλάνο της θυγατρικής των ΤΗΥ, Anadolu jet (που πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τα κατεχόμενα) θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου από τον Οκτώβριο.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ατακάν σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις ανέφερε ότι το αεροπλάνο αυτό θα καλύπτει τις ελλείψεις σε δρομολόγια που έχουν υψηλή ζήτηση αλλά όχι επαρκή αριθμό αεροσκαφών για να ικανοποιούνται οι ανάγκες.
 
Η θυγατρική των ΤΗΥ, Anadolu jet έχει μειώσει των αριθμό κάποιων δρομολογίων με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλή ζήτηση από και προς τα κατεχόμενα και αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων, κυρίως σε τουρκικές πόλεις.
 
Ο κ. Ατακάν ανέφερε ότι είχε συζητήσει το πρόβλημα στις επαφές του στην Άγκυρα και ικανοποιήθηκε το αίτημα του για την μόνιμη στάθμευση ενός αεροσκάφους που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του πτητικού προγράμματος, ανάλογα με την ζήτηση.  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προορισμοί με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Αντάλεια, τα Άδανα, η Τραπεζούντα και το Χατάι.
 
Θα είναι, είπε ο «υπουργός συγκοινωνιών», σαν να έχει η ‘τδβκ’ – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – ένα δικό της αεροσκάφος και πρόσθεσε ότι εάν αυτό προχωρήσει καλά «γιατί να μην αυξήσουμε τον αριθμό των αεροσκαφών σε 2-3;».
 
Το θέμα των μη επαρκών δρομολογίων είχε συζητήσει στην Άγκυρα και ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η κύρια αιτία αύξησης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. Είχε θέσει, ανέφερε, το ζήτημα στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος έδωσε εντολή να λυθεί.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερχιουρμάν σε δηλώσεις του χθες αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας ότι η μόνη δραστική λύση για την μείωση της τιμής είναι η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος μέσω καλωδίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top