ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Γιατροί του Δημοσίου προμηθεύουν εργαζόμενους με αναληθή πιστοποιητικά ασθενείας»

ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Γιατροί του Δημοσίου προμηθεύουν εργαζόμενους με αναληθή πιστοποιητικά ασθενείας»

Κομπίνα με την εμπλοκή ιατρών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για καταδολίευση εργοδοτών με την προσκόμιση αναληθών πιστοποιητικών ασθενείας από δημοσίους υπαλλήλους, καταγγέλλει ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Καταγγέλλοντας αυτή τη δόλια σύμπραξη, ο κύριος Φαίδωνος ανέφερε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλο το εύρος της Δημόσιας Υπηρεσίας και αποτελεί διαχρονικά κοινό μυστικό.

Πρέπει, πρόσθεσε, να απασχολήσει σοβαρά τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να βρουν τους ενδεδειγμένους και νόμιμους τρόπους ελέγχου, ώστε να τερματιστεί επιτέλους αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος είπε ότι ο Δήμος Πάφου κατέχει στοιχεία συγκεκριμένων ιατρών, οι οποίοι κατά συρροήν χορηγούν πιστοποιητικά ασθενείας, που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι για να εξασφαλίζουν άδειες απουσίας από την εργασία τους, με φαινομενικά νόμιμο τρόπο.

Επικαλέσθηκε μάλιστα συγκεκριμένη περίπτωση εργαζόμενου στον Δήμο Πάφου, που εξόφθαλμα, όπως ανέφερε, καταδεικνύει τη σκόπιμη σύμπραξη ιατρού του δημοσίου με ασυνείδητο εργαζόμενο, ώστε να καταδολιεύσουν τον εργοδότη με αναληθή στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου, πολλές φορές αυτά τα πιστοποιητικά εκδίδονται τηλεφωνικά και χωρίς να εξεταστεί καν ο υποτιθέμενος ασθενής.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Την σύμπραξη ιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με ασυνείδητους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να καταδολιεύσουν τους εργοδότες τους με την εξασφάλιση και προσκόμιση αναληθών πιστοποιητικών ασθενείας καταγγέλλει ο Δήμαρχος Πάφου.

Το φαινόμενο αυτό, το οποίο παρατηρείται σε όλο το εύρος της δημόσιας υπηρεσίας και αποτελεί διαχρονικά «κοινό μυστικό» οφείλει να απασχολήσει σοβαρά τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές οι οποίες πρέπει να εξεύρουν τους ενδεδειγμένους και νόμιμους τρόπους ελέγχου ώστε να τερματιστεί επιτέλους η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ασθενούν για πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ο Δήμος Πάφου κατέχει στοιχεία συγκεκριμένων ιατρών που κατά συρροή χορηγούν πιστοποιητικά ασθενείας τα οποία εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για να εξασφαλίζουν άδειες απουσίας από τον εργασία τους με φαινομενικά νόμιμο τρόπο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενου στο Δήμο Πάφου, η οποία εξόφθαλμα καταδεικνύει τη σκόπιμη σύμπραξη ιατρού του δημοσίου με ασυνείδητο εργαζόμενο ώστε να καταδολιεύσουν τον εργοδότη με αναληθή στοιχεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top