ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να βιαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες»

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να βιαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες»

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην περιοχή σχολιάζει ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών.

Με δήλωσή του, ο Ανδρέας Αποστόλου, καταδεικνύει ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε ακόμη πιο επιθετική διάταξη εναντίον της Κύπρου».

Όπως σημειώνει, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να βιαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες».

Μια νέα διάσκεψη χωρίς διαβουλεύσεις «θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε τρίτο ναυάγιο που θα είναι και ταφόπλακα του Κυπριακού», τονίζει ο κ. Αποστόλου.

Αυτούσια η δήλωση:

Εντείνει τις απειλές της η Τουρκία ενόψει των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όσο οι εξελίξεις την προσπερνούν, δυστυχώς η Τουρκία θα βρίσκεται σε ακόμη πιο επιθετική διάταξη εναντίον της Κύπρου.

Ταυτόχρονα ανάμεσα στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και αλλαγές στο ισοζύγιο της περιοχής μας, βιώνουμε μια όχι συνηθισμένη σύγκρουση Τουρκίας- ΗΠΑ.

Είναι για αυτούς τους λόγους που επιμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να βιαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες αλλά να επιμείνει στη θέση της κατάλληλης προετοιμασίας για τη διαπίστωση συγκλίσεων και κοινού εδάφους προτού συγκληθεί μια νέα διάσκεψη.

Ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, για τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών που θα καλύπτουν και το ζήτημα της ασφάλειας μας αλλά και να διασυνδέσουμε τη μορφή της λύσης με το ευρύτερο ζήτημα της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής μας, μετακινώντας το κέντρο βάρους του προβλήματος.

Μετά την εμπειρία των δύο διασκέψεων της Γενεύης και του Κρανς Μοντάνα πιστεύουμε ότι μια νέα διάσκεψη χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, βάσιμες και ρεαλιστικές προϋποθέσεις για μία συμφωνία λύσης του Κυπριακού, θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε ένα τρίτο ναυάγιο που θα είναι και ταφόπλακα του Κυπριακού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top