ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πρώτη αντίδραση Φυλακτού – «Επιβάλλεται να αρχίσει ο διάλογος»

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πρώτη αντίδραση Φυλακτού – «Επιβάλλεται να αρχίσει ο διάλογος»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης των οργανωμένων γονέων για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία.

Ο Φίλιος Φυλακτού κάνει λόγο για ολοκλήρωση των διαφόρων πρωτοβουλιών και παραπέμπει στη Δευτέρα (24/9) για τις τελικές αποφάσεις.

Όπως σημειώνει, μετά τη συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών θα συνέλθουν για να λάβουν τελικές αποφάσεις, τις οποίες θα θέσουν ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής.

Ο κ. Φυλακτού επιρρίπτει εκ νέου ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας για το αδιέξοδο και τονίζει ότι επιβάλλεται να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος.

Λέει τέλος ότι η πλευρά τους προσβλέπει σε αυτό τον θεσμικό διάλογο «αφού εκεί έχουμε να θέσουμε πάρα πολλά ζητήματα».

«Ελπίζουμε ότι και η Κυβέρνηση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, αυτό θα έχει ως προτεραιότητα και όχι οτιδήποτε άλλο» καταλήγει.

Αυτούσια η δήλωση:

Μετά που και η Πρόταση των Οργανωμένων Γονέων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διάφορες πρωτοβουλίες που αναμένονταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η αναμονή που οδήγησε και στην αναβολή των σημερινών συνεδριάσεων των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων εκ των πραγμάτων ήταν δικαιολογημένη.

Αύριο, μετά και τη συνάντηση που θα έχουμε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, θα συνέλθουμε αργά το απόγευμα για να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Αποφάσεις, τις οποίες θα επιδιώξουμε να θέσουμε ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής.

Έχουμε φτάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, εξ υπαιτιότητας της κωλυσιεργίας που έγινε όλο αυτό το διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας και η έξοδος από το αδιέξοδο προκειμένου να αρχίσει ο ουσιαστικός διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Δημόσιο Σχολείο επιβάλλεται να αρχίσει.

Εμείς σε αυτό τον θεσμικό διάλογο προσβλέπουμε, αφού εκεί έχουμε να θέσουμε πάρα πολλά ζητήματα. Ελπίζουμε ότι και η Κυβέρνηση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, αυτό θα έχει ως προτεραιότητα και όχι οτιδήποτε άλλο.

Η εντεινόμενη κρίση που προκάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, είτε θα ομαλοποιηθεί αύριο είτε θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top