ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρή κατηγορία Προδρόμου - «Ο Άντρος Κυπριανού ενισχύει την αδιαλλαξία της Άγκυρας»

Σοβαρή κατηγορία Προδρόμου - «Ο Άντρος Κυπριανού ενισχύει την αδιαλλαξία της Άγκυρας»

Καμία υπηρεσία δεν προσφέρουν στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού οι αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού σε υποχρεώσεις που θεωρεί ότι έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά ως προς την έναρξη του διαλόγου.

Αυτό δηλώνει η Κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου να καλεί τον κ. Κυπριανού να συνειδητοποιήσει ότι με τις εμμονές για ευθύνες στην ε/κ πλευρά ενισχύσει τις τουρκοκυπριακές θέσεις.

Σε γραπτή του δήλωση ως απάντηση σε χθεσινή τοποθέτηση του κ. Κυπριανού, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι είναι καιρός ο κ. Κυπριανού να κατανοήσει ότι θα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί την εντύπωση ότι είτε η επανέναρξη του διαλόγου είτε η πρόοδος είτε και η κατάληξη σε λύση του Κυπριακού εξαρτάται από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αν έτσι συνέβαινε, σημείωσε, τότε θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση εδώ και 44 χρόνια γιατί κανένας από τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υστερούσε σε βούληση για την επίλυση του προβλήματος.

«Οι συνεχείς αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε υποχρεώσεις που θεωρεί ότι έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά ως προς την έναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, παραγνωρίζοντας συστηματικά τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της τουρκικής κυβέρνησης, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία σε αυτά που και το ΑΚΕΛ επιζητεί για μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού», ανέφερε.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έθεσε και δεν θέτει καμία προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου. Αυτό που επαναλαμβάνει, επεσήμανε, είναι η ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, όπως εξάλλου ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε. φροντίζει και όπως ζητά και η ελληνική κυβέρνηση, ούτως ώστε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να έχει πραγματικές δυνατότητες επιτυχίας.

«Για ύστατη φορά καλούμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να συνειδητοποιήσει πως με τις εμμονές του σε θέσεις που εν τη ουσία αποδίδουν την ευθύνη για πρόοδο στην ελληνοκυπριακή πλευρά, παραγνωρίζοντας τις απαράδεκτες τουρκοκυπριακές και τουρκικές αξιώσεις, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την ενίσχυση των τουρκοκυπριακών θέσεων και της αδιαλλαξίας της Άγκυρας, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παράταση του αδιεξόδου εις βάρος της λύσης του προβλήματος», κατέληξε στη γραπτή δήλωσή του.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top