ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το Κυπριακό στις αποσκευές του ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη

Με το Κυπριακό στις αποσκευές του ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει τη Δευτέρα (24/9) ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις ΗΠΑ, συνοδεύουν τον κ. Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού καθώς, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στις δύο συναντήσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις της Αθήνας για τα ανοικτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με στόχο την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.

Παράλληλα στις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει η προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και του διεθνούς δικαίου, αλλά και τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top