ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Υιοθετούν την πρόταση του ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικοί» - Τι εκτιμούν και τι θα ζητήσουν στο ΑΚΕΛ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Υιοθετούν την πρόταση του ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικοί» - Τι εκτιμούν και τι θα ζητήσουν στο ΑΚΕΛ

Συνάντηση με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν το πρωί της Δευτέρας (24/9) οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Εν τη απουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι βουλευτές Παύλος Μυλωνάς, Χρίστος Ορφανίδης, Πανίκος Λεωνίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης, ο Γενικός Γραμματέας, Άθως Αντωνιάδης και άλλοι.

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά, αναφέρθηκε ότι «υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του κόμματος».

Ζήτησαν δε στήριξη στις επόμενες μέρες από το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μετά την «τεχνητή κρίση» των πιστώσεων και των απαλλαγών, θα συζητηθούν πιο σημαντικά ζητήματα, όπως η αξιολόγηση και το μέλλον του δημοσίου σχολείου.

Αυτό παραδέχθηκε ο Φίλιος Φυλακτού, πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ενώ ο Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε ότι «θεωρώ ότι η πρόταση του ΔΗΚΟ είναι αποδεκτή».

Στις 15:00, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThemaOnline, οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν από τον κ. Κυπριανού να υιοθετήσει επίσης την πρόταση του ΔΗΚΟ, ώστε να «δυναμώσει» το διαπραγματευτικό τους χαρτί.

Ακολούθως, θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Με βάση την τελευταία εξέλιξη, στο τραπέζι υπάρχουν τρεις προτάσεις, της ΣΕΚ, των οργανωμένων γονέων, αλλά και του ΔΗΚΟ, με την τελευταία να προσεγγίζεται θετικά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Βέβαια, η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στην πρόταση της 6ης Σεπτεμβρίου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμμένει στο ότι η συζήτηση προτάσεων δεν ωφελεί στην εκτόνωση της κρίσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top