ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Δεν κλήθηκαν για κατάθεση οι μάρτυρες κατηγορίας

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Δεν κλήθηκαν για κατάθεση οι μάρτυρες κατηγορίας

Δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον Δικαστηρίου μάρτυρες «κλειδιά» στην υπόθεση με τους τρείς Σέρβους εκτελεστές.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μάρτυρες οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση και κατ’ επέκταση τη σύλληψη των Σέρβων εκτελεστών που ετοίμαζαν σειρά δολοφονιών, φέρονται να αναφέρουν στον στενό τους κύκλο πως ουδέποτε κλήθηκαν από το δικαστήριο για να καταθέσουν.

Παράλληλα η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της δίωξης και της απαλλαγής των συλληφθέντων από τις κατηγορίες, χαρακτηρίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία.

Πέραν τούτου, επιστολές αναμένεται να σταλούν επιστολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως επίσης και στο Γενικό Εισαγγελέα, για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε πως οι τρεις συλληφθέντες, βρίσκονταν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξης φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Κατά τη διαδικασία της Δευτέρας 24/09 η Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε πως «ένα σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού που κατείχε η Νομική Υπηρεσία δεν είναι πλέον διαθέσιμο».

Το υλικό το οποίο κατέχει στα χέρια της η Νομική Υπηρεσία κατόπιν αξιολόγησής του, κρίθηκε πως στο παρόν στάδιο δεν δύναται να συνεχιστεί η δίωξη και έτσι αναστέλλεται η δίκη και οι συλληφθέντες απαλλάσσονται των κατηγοριών τους, ενώ στη συνέχεια απελαύνονται από την Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top