ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Μεγάλο ενδιαφέρον από την Exxon για το τεμάχιο 3 της ΑΟΖ- '΄Ζεστή' και η TOTAL

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Μεγάλο ενδιαφέρον από την Exxon για το τεμάχιο 3 της ΑΟΖ- '΄Ζεστή' και η TOTAL

«Πολύ σύντομα θα γίνουν ενέργειες και αναμένονται αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου» για το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ως γνωστόν, ο τούρκος πρόεδρος, Τ. Ερντογάν, έχει δηλώσει ότι η Τουρκία προσανατολίζεται να διενεργήσει έρευνες στα τεμάχια 3 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με σκοπό να θέσει εν αμφιβόλω τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να επιβάλει τετελεσμένα.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι νέοι γύροι αδειοδότησης υπάρχουν κατά νου. Την ίδια ώρα τονίζει πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντείνει τις ενέργειες, που καταγγέλλουν την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» Κύπρου, o υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε, τόσο στα αδειοδοτημένα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, όσο κι αυτά που «αναζητούν» εταιρείες ενέργειας. Μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με τον υπουργό, εκφράζεται από την Total.

Σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας που εμπόδισε την ΕΝΙ το προηγούμενο διάστημα να πραγματοποιήσει έρευνες, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε πως έχουν γίνει ενέργειες, και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ενδιαφέρον της Exxon: «Το ενδιαφέρον της Exxon είναι μεγάλο και η Κύπρος είναι στο επίκεντρο».

Σχετικά με το Οικόπεδο 12, ανέφερε ότι «η τελική συμφωνία για πώληση του φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο έχει ολοκληρωθεί». Ωστόσο, από πλευράς Αιγύπτου υπάρχει η επιθυμία να αναθεωρηθούν κάποια σημεία. «Θα ήθελα να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

 

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE