ΠΑΦΟΣ: Έκαναν τον ποταμό σκουπιδότοπο – Κίνδυνος για την υγεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΦΟΣ: Έκαναν τον ποταμό σκουπιδότοπο – Κίνδυνος για την υγεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το θέαμα σε ποταμό της επαρχίας Πάφου, όπου μπάζα και σκουπίδια «στολίζουν» την όχθη ποταμού.

Του Μιχάλη Μενελάου

Καταγγελία από πολίτη, έφτασε στην ιστοσελίδα μας όπου παρουσιάζεται η τραγική εικόνα σε όχθη ποταμού που κατάντησε σκουπιδότοπος.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες,  στον χώρο, που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του ποταμού, συγκεντρώθηκαν σωροί από μπάζα οικοδομών, παλιές ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κλαδιά και ξερόχορτα.

Όλα τα πιο πάνω μόλις 150 μέτρα μακριά από την όχθη του ποταμού Έζουσα στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας Πάφου.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το ThemaOnline, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι διαχρονικό ενώ κατά καιρούς έγιναν συστάσεις από αρμόδιους φορείς για μετακίνηση των σωρών σε άλλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ποταμός Έζουσα, είναι ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του νησιού, με το μήκος του να φτάνει τα 41 χιλιόμετρα. Η «εκκίνηση» του ποταμού γίνεται από το Τρόοδος και καταλήγει στην Πάφο.

Η ρύπανση που παρατηρείται στο σημείο, εκτός από προβλήματα αισθητικής, προκαλεί και προβλήματα τόσο στον περιβάλλον χώρο όσο και στα νερά του ποταμού με κίνδυνο ακόμη και για την υγεία των πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE