ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ- Τραγικές ιστορίες: Κοιμούνται στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να ενοικιάσουν σπίτι- Στα ύψη οι τιμές- Προβληματισμός και κινητοποίηση από δημότες

ΛΕΜΕΣΟΣ- Τραγικές ιστορίες: Κοιμούνται στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να ενοικιάσουν σπίτι- Στα ύψη οι τιμές- Προβληματισμός και κινητοποίηση από δημότες

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 28/9 η πρώτη συγκέντρωση των κατοίκων της ευρύτερης Λεμεσού, οι οποίοι αντιδρούν στα υψηλά ενοίκια που καθιστούν την εξεύρεση στέγης σχεδόν αδύνατη.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «PEFKOS» και σε αυτήν έδωσε το παρόν του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος με τη σειρά του αναγνώρισε το πρόβλημα, δεν έκρυψε όμως την αλήθεια, αναφέροντας ότι δεν έχει έτοιμες λύσεις.

Ο κύριος Νικολαΐδης ανέλυσε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου και κάποια σχέδια που υπάρχουν για κοινωνική στέγαση, ωστόσο αυτή τη στιγμή, αν και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των δημοτών του, δεν είναι στο δικό του χέρι όπως αντιλαμβάνεστε να ρυθμίσει την αγορά.

Στη συγκέντρωση έλαβαν το λόγο αρκετοί δημότες της Λεμεσού, με πολλά που ακούστηκαν να προβληματίζουν και να προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις καθώς κάτοικοι Λεμεσού αναγκάστηκαν να «ξενιτευτούν» (να ενοικιάσουν σε Χοιροκοιτία ή και Λουβαρά) επειδή στην πόλη τους δεν έβρισκαν σπίτι που το ενοίκιο να βρίσκεται σε λογικά πλαίσια.

Συγκλονιστική ήταν και  η ιστορία νεαρού συνανθρώπου μας  που διέμενε σε προσφυγικό σπίτι και μετά τον θάνατο του πατέρα του, έπρεπε να το εγκαταλείψει ενώ μη μπορώντας να βρει στέγη, ζούσε για μήνες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Όπως πληροφορούμαστε η συντονιστική επιτροπή ετοιμάζεται για τη λήψη δυναμικών μέτρων, ενώ στον σχεδιασμό είναι και οι άμεσες συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, καθώς αν δεν υπάρξει λύση στο αδιέξοδο πολλοί Λεμεσιανοί που αμείβονται με τον βασικό μισθό, θα αναγκαστούν να κοιμούνται κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ήδη σύμφωνα με τον Λευτέρη Γεωργίου, εκ των μελών της συντονιστικής επιτροπής, 13 άτομα, που δεν έχουν σπίτι και οι πλείστοι είναι Κύπριοι πολίτες, κοιμούνται στο χώρο της παραλίας του ΚΟΤ και λόγω αξιοπρέπειας με το πρώτο φως του ήλιου, προσπαθούν να φύγουν, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Δεν αποκλείεται η επιτροπή στα επόμενα βήματα της, να υλοποιήσει και την σκέψη που «έπεσε» στο τραπέζι για το στήσιμο αντίσκηνων σε δημόσιους χώρους, όπως έξω από το Δημαρχείο Λεμεσού και τους κυκλικούς κόμβους της πόλης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top